DRAGI PORUČUJE: Faza kroz koju prolazimo ne dozvoljava pauzu u radu!

Autor:

Svet

21.07.2022

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska prelazna vlada mora da nastavi da se bavi vanrednim situacijama u vezi sa ratom u Ukrajini, inflacijom, troškovima energenata i kovid-19, rekao je danas italijanski premijer Mario Dragi članovima svog kabineta.

DRAGI PORUČUJE: Faza kroz koju prolazimo ne dozvoljava pauzu u radu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Italije Serđo Matarela raspustio je ranije danas italijanski parlament, otvarajući put za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, javila je italijanska televizija RAI.

Matarela je rekao da izbori moraju biti održani u roku od 70 dana, ostavljajući vladi da odredi tačan datum koji će verovatno biti krajem septembra, preneo je Rojters.

- Period kroz koji prolazimo ne dozvoljava bilo kakvu pauzu u delovanju (vlade) koja je potrebna da bi suzbila ekonomsku i socijalnu krizu i rastuću inflaciju - rekao je predsednik Italije u kratkom obraćanju iz palate Kvirinale u Rimu.

Italijanski premijer Mario Dragi je prethodno predao ostavku Matareli, saopštio je kabinet predsednika.

Matarela je zatražio od Dragija da ostane na funkciji premijera kao vršilac dužnosti, navedeno je u saopštenju.

Blok konzervativnih partija, predvođen ekstremno desničarskom partijom "Braća Italije", ima šansu da osvoji većinu na narednim izborima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja sprovedeno ove nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Glasam

21.07.2022 18:44

Apsolutno glasati za Silvija Berluskonija. Samo je Silvio covek liberalnih stavova u Italiji svi ostali su ili komunisti ili fasisti. Silvijo je covek slobode i simbol jednakosti medju ljudima.