TAČKA RAZDORA U KIJEVU - ZELENSKI BESAN NA GENERALE: Odluka doneta mimo njegovog znanja, SVE DOSPELO U ZAPADNE MEDIJE!

Autor:

Svet

06.07.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pobesneo je na generale jer su jednu od krucijalnih odluka za nastavak rata protiv Rusije doneli mimo njegovog znanje, piše Njuzvik.

TAČKA RAZDORA U KIJEVU - ZELENSKI BESAN NA GENERALE: Odluka doneta mimo njegovog znanja, SVE DOSPELO U ZAPADNE MEDIJE!

Foto: Tanjug/AP

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u utorak je doneo odluku o ograničenju kretanja vojnog osoblja, a takva odluka doneta je bez konsultacija sa predsednikom Volodimirom Zelenskim

Kako je objasnio Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, u objavi na Fejsbuku koju je prenela ukrajinska novinska agencija Ukrinform, nova ograničena odnose se na regrute, rezerviste i druge koji podležu vojnoj službi. 

- Dragi građani - vojni obveznici i vojni obveznici! Podsećam vas da je rat u toku. Potrebni ste vašoj zemlji - rekao je zalužni i precizirao da svi koji se još nisu registrovali ili obnovili vojnu registraciju treba da to urade.

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

- Oni od vas koji planiraju da napuste svoje okruge i regione moraju dobiti dozvolu od teritorijalnog centra za regrutaciju i socijalnu podršku - naveo je on.

Međutim, ova odluka naišla je na kritike javnosti, zbog čega je morao da se oglasi i sam ukrajinski predsednik.

On je u obraćanju naciji otvoreno poručio da takvu odluku nije trebalo doneti bez njegovog doprinosa.

- Vidim da postoje različite ocene o takvoj odluci. Postoji nerazumevanje, pa i ogorčenje u društvu - naveo je on u prevedenim video-primama i dodao da je naložio vojnim vrhovima da mu na sastanku daju više detalja o odluci u sredu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading