Makron i više nego jasan! Neće da pregovora o miru sa Rusijom umesto Kijeva!

Autor:

Svet

17.06.2022

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Makron je rekao da Francuska i Nemačka neće voditi razgovore o primirju u Ukrajini sa Rusijom umesto Kijeva.

Makron i više nego jasan! Neće da pregovora o miru sa Rusijom umesto Kijeva!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Emanuela Makrona čeka period pun izazova

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da ne isključuje posetu Rusiji, ali da se za to moraju stvoriti uslovi.

- Da bih otišao u Rusiju, moraju se stvoriti preduslovi, ali ne isključujem ništa - rekao je Makron u intervjuu za televiziju TF1 odgovarajući na pitanje da li planira da poseti Moskvu, prenosi agencija RIA Novosti.

Francuski lider je u četvrtak rekao da još uvek ne planira telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali i da ne isključuje takvu mogućnost u budućnosti.

Makron je rekao da Francuska i Nemačka neće voditi razgovore o primirju u Ukrajini sa Rusijom umesto Kijeva.

Ukrajina sama treba da odluči da li da prihvati bilo kakve teritorijalne ustupke prema Rusiji u cilju okončanja rata, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu za televiziju TF1 tokom posete Kijevu.


- Ovo je na Ukrajini da odluči - poručio je u četvrtak Makron odgovarajući na pitanje koje ustupke, uključujući i na svojoj teritoriji, Ukrajina treba da prihvati, prenosi agencija Rojters.

Na Ukrajini je i njenom rukovodstvu je da odluče kada i pod kojim uslovima će nastaviti razgovore sa Moskvom, rekao je Makron.

- Kada dođe vreme da se okupimo za pregovaračkim stolom, Evropa će razgovarati o bezbednosnim garancijama koje proizilaze iz međunarodnih sporazuma, koje će ukrajinski predsednik sprovoditi u ime svoje nacije - poručio je Makron i dodao da je to ono što će dominirati budućim razgovorima sa Rusijom.

Bonus video:

Komentari (1)

Loading