Cela Evropa biće obrisana sa lica Zemlje! Rusija uputila ozbiljno upozorenje NATO-u i svetu!

Autor:

Svet

14.06.2022

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volodin je doveo u pitanje mentalno zdravlje poljskog diplomate, sugerišući da bi ga treba „pregledati psihijatar“, da preda mandat u Evropskom parlamentu i da ostane kod kuće „pod nadzorom“.

Cela Evropa biće obrisana sa lica Zemlje! Rusija uputila ozbiljno upozorenje  NATO-u i svetu!

Foto: pixabay.com

Ideja o snabdevanju Ukrajine nuklearnim oružjem usred tekućeg sukoba između Kijeva i Moskve predstavlja izazivanje „nuklearnog sukoba u centru Evrope“ i potpuno je suluda, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Zvaničnik je tako odgovorio na primedbe Radoslava Sikorskog, poljskog poslanika u Evropskom parlamentu i bivšeg ministra spoljnih poslova, koji je rekao da Zapad ima „pravo“ da to učini.

- Sa takvim poslanicima, Evropljani će imati mnogo ozbiljnije nevolje od onih sa kojima su se već danas suočili – izbeglice, rekordna inflacija, energetska kriza - saopštio je Volodin, prenosi Alo.

- Sikorski podstiče nuklearni sukob u centru Evrope. Ne razmišlja o budućnosti ni Ukrajine ni Poljske. Ako se njegovi predlozi ostvare, ove zemlje će nestati, zajedno sa celom Evropom. Ceo kontinent će biti obrisan sa lica Zemlje.

Republika

Foto: Shutterstock,

Nuklearna eksplozija, Ilustracija

 

Volodin je takođe doveo u pitanje mentalno zdravlje poljskog diplomate, sugerišući da bi ga treba „pregledati psihijatar“, da preda mandat u Evropskom parlamentu i da ostane kod kuće „pod nadzorom“.

- Upravo zbog ljudi poput Sikorskog, neophodno je ne samo da se Ukrajina oslobodi od nacističke ideologije, već i da se demilitarizuje, obezbeđujući nenuklearni status zemlje - dodao je zvaničnik.

Sikorski, koji je vodio Ministarstvo spoljnih poslova Poljske između 2007. i 2014. godine, izneo je tu ideju u intervjuu za ukrajinsku „Espreso“ TV u subotu. Diplomata je optužio Rusiju da je prekršila Budimpeštanski memorandum iz 1994. godine, okvirni sporazum koji su potpisale Ukrajina, Rusija, Velika Britanija i SAD, prema kojem je Kijev predao nuklearni arsenal koji je nasledio nakon raspada Sovjetskog Saveza u zamenu za bezbednosne garancije i ekonomske koristi.

- Zapad ima pravo da Ukrajini isporuči nuklearne bojeve glave kako bi zaštitila svoju nezavisnost - naveo je Sikorski.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
BALKAN

18.06.2022 14:59

Bitango UNISTI PRVO SAD ! Posle ako treba idi redom . AMERIKU UNISTI. STA PRETIS EVROPI. AMERIKA JE GNEZDO ZLA !

Ja

22.06.2022 13:43

@BALKAN - Šta si se ukenjao!