PSI RATA! Ovo su Amerikanci koje su Rusi zarobili u Ukrajini! (FOTO)

Autor:

Svet

15.06.2022

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Druke i Endi Hjun služili su prvi Amerikancima zarobljeni tokom specijalne operacije.

PSI RATA! Ovo su Amerikanci koje su Rusi zarobili u Ukrajini! (FOTO)

Foto: Printskrin

Na društvenim mrežama pojavila se prvo vest, a zatim potvrda da su ruske snage zarobile dvojicu američkih najamnika.

 

 

Dva plaćenika iz Sjedinjenih Država su zarobljena od strane ruskih trupa kod Harkova.

Prema britanskom Telegrafu, 39-godišnji Aleksandar Druke i bivši marinac 27-godišnji Endi Hjun služili su kao dobrovoljci u Oružanim snagama Ukrajine. Oni se smatraju prvim Amerikancima koji su zarobljeni tokom specijalne operacije.

- Mi smo ispunjavali svoju misiju, ali je sve krenulo naopako. Rečeno nam je da je grad slobodan. Ali ispostavilo se da su ga Rusi već jurišali, potvrdio je informaciju za publikaciju kolega zarobljenih plaćenika.

Autor članka strahuje da bi Moskva mogla da iskoristi zarobljene Amerikance kao dokaz da su SAD direktno umešane u vojni sukob.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dex

15.06.2022 19:53

Treba ih obojicu streljati, za primer

Murat

15.06.2022 23:08

Ma kolji to odma