ŠOK PORUKA IZ KIJEVA UPUĆENA U BERLIN - MORAĆEMO DA ODBIJEMO! Tenzije između Nemačke i Ukrajine na vrhuncu, EVO O ČEMU SE RADI!

Autor:

Svet

27.04.2022

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Nemačke da Ukrajini isporuči tenk tipa „Gepard“ potpuno je iznenadila Kijev, saopštio je ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrij Meljnik koji je najavio da će Kijev tu ponudu, ako uz nju ne ide i municija, morati da odbije.

ŠOK PORUKA IZ KIJEVA UPUĆENA U BERLIN - MORAĆEMO DA ODBIJEMO! Tenzije između Nemačke i Ukrajine na vrhuncu, EVO O ČEMU SE RADI!

Foto: Tanjug/AP

Meljnik je za televiziju „NTV“ rekao da je najava isporuke Geparda potpuno iznenadila, jer je Ukrajina taj sistem odbrane od vazdušnih napada od Berlina tražila na početku oružanih sukoba.

Tada je, preneo je, Nemačka saopštila Kijevu da nema nikakvog smisla isporuka Geparda bez potrebne municije.

Naime, Švajcarska je zabranila Nemačkoj izvoz municije, koja se pravi u toj zemlji.

Meljnik je ukazao da problem municije i dalje nije rešen, zbog čega tema Geparda nije bilo na dnevnom redu bilateralnih razgovora poslednjih nedelja.

- Ukoliko narednih dana nemačko ministarstvo odbrane ne bude nabavilo municiju Ukrajina će morati da odustane od ponude Nemačke - poručio je Meljnik.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miki

27.04.2022 13:40

Tenk se zove leopard a ne gepard

ZMN

28.04.2022 11:42

@Miki - Ne salju im leoparde nego geparde, gepard je zastareli sistem protivvazdusne odbrane na gusenicama koji ni sama Nemacka vise ne koristi vec stoje u skladistima, e to im salju... A sad sto sve nase novine to zovu tenkom ja nemam pojma...

AK-74

29.04.2022 08:45

@ZMN - Zovu to tenkom, jer je za njih tenk sve što ima oklop. A radi se upravo o oklopljenom samohodnom PA orudju(dva automatska topa), sa radarom. U suštini prilično zastarela stvar, ali poklonu se u zube ne gleda...