ŠOK, AMERIČKI PUKOVNIK NAHVALIO RATNU STRATEGIJU MOSKVE: Poraz Kijeva je neizbežan!

Autor:

Svet

26.04.2022

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pukovnik američke vojske, bivši savetnik Trampove administracije Daglas Mekgregor rekao je da je ruska vojska, zahvaljujući svojoj strategiji, od samog početka specijalne operacije lišila inicijativu ukrajinskim trupama, što će neminovno dovesti do poraza Kijeva.

ŠOK, AMERIČKI PUKOVNIK NAHVALIO RATNU STRATEGIJU MOSKVE: Poraz Kijeva je neizbežan!

Foto: Tanjug/AP

On je napomenuo da su ruske snage uradile ono što Zapad nije očekivao od njih, naime, izvršile su ofanzivu duž fronta dužine do 800 milja.

Ovo je usporilo specijalnu operaciju, ali nije omogućilo Kijevu da organizuje kontraofanzivu.

- Ukrajinske snage su bile prinuđene da se presele u naselja ili da se povuku u utvrđenja izgrađena na jugoistoku Donbasa. Dakle, početna faza sukoba pružila je Moskvi trajnu inicijativu i osudila Kijev na neizbežni poraz - rekao je Mekgregor u intervjuu za špansko izdanje El Mundo.

Republika

Foto: printscreen

Daglas Mekgregor

On je takođe napomenuo da je ofanziva podržana raketnim napadima ruskih vazdušnih, kopnenih i pomorskih snaga, koji su uništili ukrajinsku komandu i kontrolu.

Istovremeno, ruska vojska je izbegla kolateralnu štetu i gubitke među civilnim stanovništvom tokom identifikacije, izolacije i poraza ukrajinskih kopnenih snaga, dodao je ekspert.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading