NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! Eksplozija metana u rudniku uglja! Traga se za DESET rudara sa kojima je izgubljen kontakt!

Autor:

Svet

23.04.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje deset radara ostalo je zarobljeno pod zemljom nakon eksplozije u rudniku mrkog uglja Borynia-Zofiowka na jugu Poljske.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! Eksplozija metana u rudniku uglja! Traga se za DESET rudara sa kojima je izgubljen kontakt!

Foto: ST/Petar Divac

Rukovodstvo kompanije saopštilo je da je do eksplozije metana došlo u jami na dubini od 900 metara i da su na sigurno evakuisana 42 rudara.

Spasilačka ekipa od 12 članova pokrenula je akciju potrage i spašavanja preostalih deset rudara sa kojima je kontakt izgubljen nakon jutrošnje eksplozije.

- Opet porazne vesti. Naše molitve su sa onima u rudniku i njihovim porodicama - poručio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

Ovo je druga rudarska katastrofa koja se ove nedelje dogodila u Poljskoj. I u rudniku Pniowek je 20. aprila došlo do snažne eksplozije u kojoj je život izgubilo pet, a povređeno 25 rudara. Među povređenima je i devet rudara sa teškim i po život opasnim opekotinama, prenosi B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading