RUSIJA ĆE UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE: Zelenski upozorio svet - morate se pripremiti, gradite skloništa, proizvodite lekove

Autor:

Svet

17.04.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija namerava da upotrebi nuklearno oružje kako bi okončala svoju invaziju na Ukrajinu, upozorio je sinoć Volodimir Zelenski – dok je pozivao svet da se "pripremi" za najgore tako što će nabaviti lekove protiv radijacije i izgraditi skloništa za vazdušne napade.

RUSIJA ĆE UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE: Zelenski upozorio svet - morate se pripremiti, gradite skloništa, proizvodite lekove

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Komičar koji je postao ratni vođa izrekao je upozorenje na sudnji dan tokom intervjua za nacionalne medije, pre nego što je podelio snimak preko svog Telegram kanala.

Slično je najavio i u petak, kada je rekao da se ne može isključiti da će očajni ruski predsednik Vladimir Putin upotrebiti taktičko nuklearno oružje, jer njegov rat protiv Ukrajine i dalje odugovlači.

Ruski moćnik je danas pojačao svoju ofanzivu, osvetivši se Ukrajini za obaranje njegovog ratnog broda Moskva u četvrtak, nemilosrdnim granatiranjem osam gradova, uključujući Kijev, Harkov i Lavov.

Na drugom mestu, drugi britanski borac je paradirao na TV-u nakon što su ga ruske snage uhvatile u Mariupolju, dok je Rusija izgubila svog osmog vrhovnog generala u poslednjem udaru Putinovog neuspešnog rata.

To dolazi nakon što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao za CNN u nedavnom intervjuu da će Moskva upotrebiti nuklearno oružje na Ukrajinu u slučaju „egzistencijalne pretnje“, dok ruska vojna doktrina uključuje princip „eskalacije do deeskalacije“ pokretanja male nuke da povrate inicijativu u ratu.

Zelenski je noćas poručio: Ne treba čekati trenutak kada Rusija odluči da upotrebi nuklearno oružje... Moramo se pripremiti za to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading