POČINJE KLJUČNA FAZA RATA! NATO je zabrinut zbog novih zverstava - Putin želi kontrolu nad celim Donbasom!

Autor:

Svet

05.04.2022

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija jača svoje snage kako bi preuzela kontrolu nad celim Donbasom na istoku Ukrajine i napravila "kopneni most" sa poluostrvom Krim, koje je pripojila 2014. godine, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

POČINJE KLJUČNA FAZA RATA! NATO je zabrinut zbog novih zverstava - Putin želi kontrolu nad celim Donbasom!

Foto: Rupli TV

- Nalazimo se u ključnoj fazi rata. Ruske snage su napustile Kijevsku oblast i severnu Ukrajinu. Predsednik Rusije Vladimir Putin premešta veliki broj vojnika... Oni će se ponovo naoružati, dobiti pojačanja u broju, jer su pretrpeli velike gubitke, i snabdeće se za pokretanje nove visoko koncentrisane ofanzive u regionu Donbasa - rekao je novinarima Stoltenberg.

Generalni sekretar Alijanse je rekao da je u Donbasu koncentrisana većina ukrajinskih snaga i dodao da će premeštanje ruskih snaga potrajati nekoliko sedmica, pre pokretanja velike ofanzive.

- Neophodno je da saveznici podrže Ukrajince, pomognu im da se ponovo naoružaju i omoguće im da se brane - rekao je Stoltenberg.

Šef NATO je izrazio bojazan u postojanje "drugih zverstava".

- Bojim se da ćemo biti svedoci još zverstava... Postoji opasnost da otkrijemo još masovnih grobnica, više zverstava, više ratnih zločina, a to podvlači važnost istrage da se utvrde sve činjenice kako bi odgovorni bili privedeni pravdi - rekao je Stoltenberg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading