PAKLENA CIKLON BOMBA razoriće ovu zemlju: CRNO IM SE PIŠE, VLADA OPŠTA PANIKA!

Autor: Republika

Svet

03.01.2018

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćena hladnoća okovala je poslednjih dana celu istočnu obalu - od Mejna i Nove Engleske, pa preko Bostona, Njujorka i Vašingtona, sve do Severne i Južne Karoline, pa i do Džordžije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Amerika će biti razorena

"Koktel" ledene kiše, susnežice i snega već je stigao u Mejn, a očekuje se da će do vikenda dopreti čak do Džordžije. Ovaj ciklon, nazivaju ga i "zimskim uraganom" doneće od večeras pa do nedelje debeli minus u sve gradove istočne obale, a veliki broj domova ostaće možda bez struje. Nacionalna meteorološka služba objavila je prognozu koja je Amerikance navela na to da u potpunosti preusmere svoje planove ka ostanku u kućama, s naglaskom na to da će se možda u nekim državama proglasiti i vanredno stanje.

U odnosu na pomenuta područja, Pensilvanija i Njujork imaju veće šanse za pojavu "običnog" snega u odnosu na led i neviđeni jutarnji mraz. Ono što najviše plaši građane je vetar koji će uz brzine od 30 do 60 kilometara na sat dodatno pogoršati ionako loše zimske uslove.

- Naša najveća briga je vetar, naročito u području Nove Engleske. To se naročito odnosi na period od petka do nedelje kada će snažni vetrovi u kombinaciji sa ledenom kišom stvoriti nemoguće uslove za funkcionisanje na ulici. Zato je bolje da ljudi izlaze napolje samo ako baš moraju - poručuju meteorolozi, a prenosi telegraf.rs.

Čega se Amerikanci najviše plaše?

Imali su građani SAD kao i ostatak sveta uostalom dosta iskustava u prošlosti sa raznoraznim udarima tornada, uragana, zemljotresima i ostalim prirodnim nepogodama. Međutim, najmanje su se u poslednje vreme susretali sa zimskim katastrofama poput ove. Ono što ih najviše plaši je gubitak struje i mogući gubitak signala mobilnih operatera. 

- Izdržaćemo mi sve, ali šta ako nešto krene naopako i ne možemo iz kuća da izađemo više od nedelju, dve? Šta ako tada padne sistem i izgubimo kontakt sa svetom, internet? Mi stariji ćemo umeti da se snađemo, ali kako će mlađi koji ne mogu ni u krevet bez telefona - upitala se Meri Dženes, starija žiteljka Norfolka u intervjuu za jednu lokalnu TV stanicu.

Njeno slikovito objašnjenje najvećih strahova dveju generacija najbolje pokazuje ono što je zaista najviše u glavama Amerikanaca. Da su se snabdeli hranom i vodom za piće - jesu. To se moglo videti po ogromnim prednovogodišnjim gužvama u supermarketima. Ali ni oni a ni meteorolozi ne znaju koliko će potrajati ovo "ledeno doba" 21. veka, kako ga već nazivaju neki tamošnji mediji. Možda pet možda i mnogo više dana od toga.

Neki građani naglašavaju da nema razloga za veliku paniku jer je slično bilo pre tri godine. Možda su u pravu, evo zbog čega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading