VELIKE SILE MINIRAJU PREGOVORE! Aleksandar Lukašenko upozorio Ukrajinu i Rusiju! Moli se samo za jedno!

Autor:

Svet

01.03.2022

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćnici žele da osujete pregovore Rusije i Ukrajine, tvrdi Aleksandar Lukašenko.

VELIKE SILE MINIRAJU PREGOVORE! Aleksandar Lukašenko upozorio Ukrajinu i Rusiju! Moli se samo za jedno!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenka

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da veoma moćne sile žele da osujete pregovarački proces Moskve i Kijeva.

- Daj Bože da (predsednik Ukrajine Vladimir) Zelenski i njegova komanda izdrže i da ne skliznu u rušenje pregovaračkog procesa - rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, rusko-ukrajinski pregovarački proces mogao bi da dovede do sastanka predsednika Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

Lukašenko smatra da su započeti rusko-ukrajinski pregovori važni kao startna platforma za mogući sastanak dvojice predsednika. Međutim, kako je rekao, da bi se taj sastanak održao, delegacije obe zemlje treba da pripreme pitanja o kojima će se razgovarati, uključujući i pravce kao što su demilitarizacija i denacifikacija.

Lukašenko je takođe saopštio da do sad nijedan deo Oružanih snaga Belorusije nije napuštao bazu. Istovremeno je dodao da su „oni spremni“ i da su „svi spremni“.

- I ako je potrebna mobilizacija, proverili smo sve spiskove, u roku od dva-tri dana mobilisaćemo sve jedinice koje bude trebalo mobilisati - istakao je Lukašenko.

Beloruski lider je naložio snagama bezbednosti da „zatvore“ zapadnu granicu kako bi sprečili invaziju NATO-a, pa čak i „najmanju operaciju“ sa njihove strane na beloruskoj teritoriji.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading