GUGL BLOKIRAO SPUTNJIK I RAŠA TUDEJ! Zabranjeni jutjub kanali ruske agencije i televizije

Autor:

Svet

01.03.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gugl Evropa je u utorak saopštio da blokira Jutjub kanale „povezane sa RT-om i Sputnjikom širom Evrope, što stupa na snagu odmah”

GUGL BLOKIRAO SPUTNJIK I RAŠA TUDEJ! Zabranjeni jutjub kanali ruske agencije i televizije

Foto: twitter.com/@CNN

Prema izjavi koju je kompanija objavila na Tviteru, "trebaće vremena da se naši sistemi u potpunosti pojačaju. Naši timovi nastavljaju da prate situaciju danonoćno kako bi preduzeli brzu akciju".

Blokiran je i Jutjub kanal Sputnjika Srbija, a kolege iz evropskih redakcija potvrđuju da su i njihovi Jutjub kanali blokirani.

Ovaj potez usledio je nakon najave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Evropska unija namerava da zabrani ruske medije u državnom vlasništvu, uključujući Sputnjik, RT i njihove podružnice, u okviru novih sankcija uvedenih zemlji u vreme njene vojne operacije u Ukrajini. 

U ponedeljak je Instagram, Meta (ranije Fejsbuk), ograničio pristup novinskoj agenciji Sputnjik i RT-u širom Evropske unije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Маја

01.03.2022 10:19

Гугл, није љубимац истине.

Mire

01.03.2022 16:15

Gugl nikada nije prikazivao istinite vesti to nije ništa čudno, ja sam primetio pre jedno 10-15 godina da gugl na prvo mesto postavlja lažne vesti. A sad ovo sa cenzurom je dno dna. Eto ga dokaz o slobodi interneta i pravu na istinu i širenju lažnih vesti.