SRBIJO, POMOZI UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Upućen hitan apel, potrebna hrana, obuća, odeća...

Autor:

Svet

28.02.2022

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni savet ukrajnske nacionalne manjine saopštio je da organizuje prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine i za zbrinjavanje izbeglica iz te zemlje, koju je napala Rusija.

SRBIJO, POMOZI UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Upućen hitan apel, potrebna hrana, obuća, odeća...

Foto: Tanjug/AP

Građani Srbije pozvani su da humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, obuće, ćebadi dostave na punktovima u Vrbasu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Indjiji, Novom Sadu.

- Molimo sve ljude dobre volje koji imaju mogućnost da prihvate izbeglice iz ratom zahvaćenih prostora Ukrajine da se jave na brojeve telefona koje mogu dobiti u Nacionalnom savetu Ukrajinaca, navodi se u saopštenju.

Nacionalni savet je na sednici održanoj u petak naveo i da osuđuju intervenciju Rusije.

- Sa dubokom zabrinutošću reagujemo na agresiju Rusije na Ukrajinu i to smatramo kao najgrublje kršenje međunarodnog prava, prema kojem se garantuje teritorijalna celovitost i suverenitet zemalja - članica Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i OEBS, ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading