TRAMP ŽRTVA PRLJAVIH TRIKOVA, HILARI GA ŠPIJUNIRALA! Vol strit džurnal: Zavera da bi se optužila Rusija

Autor:

Svet

18.02.2022

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebni tužilac američkog Ministarstva pravosuđa Džon Durham nastavlja da razotkriva priču o "zaveri" Donalda Trumpa i Rusije a u najnovijem sudskom podnesku izneo je zapanjujuće informacije, piše Vol strit džurnal u opširnom redakcijskom komentaru pod naslovom "Trampa su zaista špijunirali".

TRAMP ŽRTVA PRLJAVIH TRIKOVA, HILARI GA ŠPIJUNIRALA! Vol strit džurnal: Zavera da bi se optužila Rusija

Foto: Tanjug/AP

Prema sudskim dokumentima od petka, u predizbornoj kampanji Hilari Klinton 2016. godine korišćeni su zaštićeni komunikacioni kanali Bele kuće, kako bi se prikupile prljavštine o Trampu.

Durham je otkrio da su osobe povezane sa Hilari

Klinton je iskoristila pristup podacima nodustupnim za javnost, koji uključuju internet saobraćaj u izvršnom uredu predsednika Sjedinjenih Država.Ta ekipa je uspela da dobije pristup serverima Bele kuće, ali su oni pratili internet komunikaciju prema Trampovom tornju i Trampovom stan u Central Parku.

Vol strit džurnal upozorava da je pomisao da bilo ko, a posebno neko ko je povezan sa predizbornom kampanjom suparničkog tabora, imao pristup komunikacijama Bele kuće, koje su trebale da budu sigurne, sama po sebi alarmantna. 

List piše da je mogućnost da su ti podaci bili iskorišćeni u političke svrhe ozbiljan skandal koji zahteva temeljnu istragu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hilari Klinton

Nadalje se u sudskim dokumentima navodi da je prikupljanje podataka nastavljeno i nakon što je Tramp osvojio mandat u Beloj kući. Zatim su ti podaci prosleđivani najvišim nivoima vlade putem kontakata u FBI, CIA i Stejt Departmentu i postali materijal za neopravdane poternice protiv nekih Trmpovih ljudi.

Vol strit džurnal navodi da je sada jasno da su operativci kampanje Hilary Klinton koristili privatne stručnjake kako bi nadzirali komunikacije Bele kuće.

- Nove informacije pokazuju da je priča o dosluhu s Rusijom jedan od najprljavijih trikova u američkoj političkoj istoriji - piše u zaključku list i poručuje da bi Durham morao da ispriča sve detalje ove užasne priče.

Bivši američki predsednik Donald Tramp reagovao je na ove informacije, rekavši da Durhamov dokument "pruža neosporan dokaz da su moju kampanju i predsedništvo špijunirali operativci plaćeni od kampanje Hilari Klinton u nastojanju da opravdaju potpuno izmišljenu vezu s Rusijom".

- Ovo je skandal daleko većeg obima i razmera od Votergejta. Oni koji su učestvovali i znali za ovu špijunsku operaciju trebali bi da budu podvrgnuti kaznenom progonu. U nekom drugom vremenu u našoj zemlji, ovaj zločin bi bio kažnjen smrću - naveo je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ex

18.02.2022 21:43

Ta zena ima krvi na rukama za 10 dozivotnih. Otelotvorenje zla, mnogo opasnija od onog njenog partnera opsednutog sexom. Ona je opijena vlascu, zato je poludela kad je izgubila izbore od Trampa.