SVETSKA JAVNOST SE ZGROZILA! Cure nestvarni detalji o životu bivšeg šefa SAD u Beloj kući: TO ŠTO JE RADIO JE OGAVNO!

Autor: Republika

Svet

11.02.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnja dopisnica iz Bele kuće, Megi Haberman, u novoj knjizi je otkrila detalje iz života Donalda Trampa u predsedničkoj rezidenciji, koje je on brže-bolje demantovao.

SVETSKA JAVNOST SE ZGROZILA! Cure nestvarni detalji o životu bivšeg šefa SAD u Beloj kući: TO ŠTO JE RADIO JE OGAVNO!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i dalje izaziva kontroverze u SAD

Bivši američki predsednik Donald Tramp ne prestaje da privlači pažnju svetske javnosti, a nakon što je novinarka Njujork tajmsa Megi Haberman objavila novu knjigu u kojoj je otkrila bizarne detalje njegovog života u Beloj kući tokom mandata, on se ražestio i odmah sve negirao. 

Tramp je, naime, kako tvrdi Habermanova, znao da papire od najrazličitije državne  dokumentacije u trenucima besa baca u wc šolju i tako je zapušava primoravajući osoblje rezidencije da gotovo svakodnevno iz cevi izvlači otpatke kojima tu nije mesto. 

Taj podatak zgrozio je svetsku javnost, a mnogi su na društvenim mrežama karikirali vest o papirima u wc šolju, navodeći kako su takve navike ogavne. 

- To je primoravalo osoblje da vadi komade papira, možda i on nekih važnih državnih spisa - otkrila je Habermanova, inače dugogodišnja dopisnica iz Bele kuće, čiji su delovi knjige prvo objavljeni na portalu Axios. 

Tramp se gotovo momentalno po objavi oglasio saopštenjem i odlučno odbacio takve navode rekavši da je reč o još jednoj izmišljenoj priči.

- Kategorički netačna i izmišljena priča novinarke koja želi da privuče publicitet za knjigu čiji je sadržaj uglavnom izmišljen - naveo je Tramp.

Bivši američki predsednik je i ranije iskazivao nepoštovanje prema čuvanju službenih spisa, podseća Politiko. Tako je godine 2018. u javnost procurila njegova navika da cepa službene papire nakon što mu više nisu bili potrebni, kao i o naporima službenika Bele kuće, primoranih da spajaju ostake spisa. 

Republika

Foto: pixabay.com

Bela kuća, rezidencija predsednika SAD 

Trampovo postupanje sa službenim dokumentima našlo se ovih dana u žiži interesovanja Nacionalnog arhiva SAD. On je, naime, nedavno vratio 15 kutija službenih spisa koji, prema zakonu, pripadaju Nacionalnom arhivu, a koje je on, nakon napuštanja Bele kuće, poneo sa sobom na imanje Mar-a-Lago na Floridi, gde danas živi.

U sredu je Vašington post preneo da je Nacionalni arhiv zatražio od Ministarstva pravosuđa da ispita Trampovo postupanje prema predsedničkim dokumentima, izrazivši sumnju da je možda prekršio zakone koji se odnose na postupanje prema službenim spisima.

U saopštenju izdatom u četvrtak, Tramp je osporio vesti o zapleni spisa iz Nacionalnog arhiva prošlog meseca, rekavši da je savezna agencija otvoreno i dobrovoljno dogovorila prevoz kutija koje su sadržavale pisma, zapise, novine, časopise i razne članke.

- Dokumenti su predati na prijateljskoj osnovi, što se razlikuje od izmišljotina koje su objavili lažni mediji. Zapravo, sve je bilo rutinski - naglasio je Tramp.

On je, takođe, objasnio da bi on mogao da polaže pravo na te dokumente.

- Zapravo, rečeno mi je da nemam obavezu da predam te materijale na temelju raznih pravnih odluka donesenih poslednjih godina - istakao je Tramp, koji je, između ostalog, Arhivu morao da preda i privatna pisma koja je svojevremeno dobijao od severnokorejskog vođe Kim Džong Una.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading