ISPALJENE DVE RAKETE! Vojska SAD odmah reagovala

Autor:

Svet

17.01.2022

09:16

Severna Koreja je danas ispalila dve rakete za koje se sumnja da su balističke rakete kratkog dometa (SRBM) sa aerodroma u Pjongjangu.

ISPALJENE DVE RAKETE! Vojska SAD odmah reagovala

Tanjug/AP

To je, kako je ocenjeno, četvrti test ovog meseca, u sklopu nastojanja Pjongjanga da demonstrira sve veći raketni arsenal, ocenjuje agencija Rojters.

I Japan je izvestio o lansiranju, a glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno je najnovije akcije Pjongjanga osudio kao pretnju miru i bezbednosti.

- Danas su ispaljene dve rakete SRBM istočno od aerodroma Sunan u Pjongjangu -navodi se u saopštenju Južnokorejskog združenog štaba (JCS).


Ispaljene rakete su prešle oko 380 km do maksimalne visine od 42 km, navodi se u saopštenju JCS-a.

Tanjug/AP

 

Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je izjavio da su projektili sleteli u okean u blizini istočne obale Severne Koreje.

Kiši je rekao novinarima da kontinuirano lansiranje severnokorejskih balističkih projektila predstavlja ozbiljan problem za međunarodnu zajednicu, uključujući Japan.

Indo-pacifičcka komanda američke vojske je saopštila da lansiranje ne predstavlja neposrednu pretnju Sjedinjenim Državama ili njihovim saveznicima, ali da "ova lansiranja projektila naglašavaju destabilizujući uticaj programa nelegalnog naoružanja".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading