KIJEV KRŠI MIROVNE SPORAZUME: Putin razgovarao sa Makronom o PRETNJAMA RUSIJI

Autor: Republika

Svet

14.12.2021

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom današnjeg telefonskog razgovora sa francuskom predsednikom Emanuelom Makronom naveo nekoliko primera kako Kijev krši mirovne sporazume iz Minska, saopšteno je iz Kremlja

KIJEV KRŠI MIROVNE SPORAZUME: Putin razgovarao sa Makronom o PRETNJAMA RUSIJI

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin odgovorio Zapadu na konstantne napade

Kako se navodi u saopštenju, Putin i Makron su razgovarali o situaciji u Ukrajini.

- Ukrajinske vlasti namerno stvaraju tenziju na kontakt liniji sa Donbasom i to uz blagoslov zapadnih zemalja. Pored toga, Ukrajinu snabdevaju savremenim oružjem što predstavlja direktnu pretnju za bezbednost Ruske Federacije - poručio je Putin Makronu, prenosi agencija TAS S.

Zapadne zemlje i kijevski režim šire optužbe u poslednje vreme o potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je te spekulacije kao "prazne i neosnovane", dodaje se u saopštenju Kremlja.

Peskov je takođe kazao da Moskva ulaže sve napore da pomogne Kijevu da reši konflikt u Donbasu, a da pritom ostane posvećena Normandijskom formatu i Minskim sporazumima, navodi TAS S.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Kako je saopšteno iz pres sluzbe Kremlja, dvojica predsednika su pristala da održavaju kontakte u budućnosti.

- Dogovoreno je da se nastavi održavanje bliskih ličnih kontakata - navodi se u saopštenju.

Današnji razgovor Putina i Makrona sedmi je ove godine, a u martu su imali i trilateralni razgovor sa tadašnjom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kremlj ističe da su tokom današnjeg razgovora čelnici država "razmenili mišljenja o naporima koji se u obe zemlje preduzimaju za borbu protiv širenja korona virusa, ali i da je njihov razgovor bio koncentrisan na raspravu o hitnim međunarodnim pitanjima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading