SKANDAL U SAD - BAJDEN HTEO DA SE OBRATI PREMIJERU AUSTRALIJE, ALI MU JE ZABORAVIO IME! Svi su zanemeli zbog načina na koji ga je oslovio! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

16.09.2021

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden održao je konferenciju sa premijerima Britanije i Australije, Boris Džonson i Skot Morison, na kojoj je glavna tema bilo stvaranje saveza protiv Kine, ali je šef SAD ponovo izazvao šou.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden na video-konferenciji s Morisonom i Džonsonom  

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je dospeo u žižu svetske javnosti zbog još jednog skandala u nizu nakon što je tokom video konferencije s briitanskim premijerom Borisom Džonsonom i njegovim australijskim kolegom Skotom Morisonom, zaboravio ime Australijanca, obrativši mu se zato na krajnje neobičan način. 

On je, naime, kao da Morison nije uključen u video-sastanak okupljenim novinarima u Vašingtonu za šefa vlade u Kanberi rekao "ovaj momak odozdo".

Najpre se okrenuo ekranu na kojem je bio uključen Australijanac, a počeo da okleva, pogleduje u svoje beleške i u prisutne. Zatim je progovorio. 

- Želim da se zahvalim i tom momku odozdo. Mnogo ti hvala, druže - rekao je Bajden.

To je u trenutku izazvalo tajac u prostoriji, a zatim i zbunjene poglede i podsmehe, dok je Morison spustio glavu praveći se kao da ništa neobično nije čuo. Samo je u znak odobravanja podigao palčeve nagore.   

 

Američki predsednik se pre toga obratio Džonsonu i njemu pogodio ime. 

 

- Hvala, Borise - rekao je kratko Bajden, na šta je ovaj klimnuo glavom.      

Najnoviji Bajdenov potez izazvao je salve komentara, ali i kritika na njegov račun na društvenim mrežama, pa su ga mnogi ponovo optužili za gubitak pamčenja.

 

- Izraz "taj momak odozdo" je ekvivalentno tome da je neko uleteo u pab i obratio se čoveku kom ne može da se seti imena sa "druže" - napisala je na Tviteru Kirstin Ferguson.        

 

Bilo je, međutim, i onih koji su poručili kako se Bajden najverovatnije našalio u trenutku jer se pri kraju konferencije još jednom zahvalio sagovornicima i obojicu ih oslovio imenom i prezimenom. 

Inače, konferencija trojice lidera organikzovana je s ciljem stvaranja saveza protiv Kine na tlu Pacifika. U skladu sa tim je Australiji obećano da će u svoj mornarički sastav dobiti prve podmornice.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading