PRAVI TARZAN UMRO OD RAKA NAKON ŠTO JE DOVEDEN U CIVILIZACIJU! Živeo je 41 godinu u džungli, nije znao ni da POSTOJE ŽENE! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

13.09.2021

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vijetnamac Ho Vang Lang, kog je otac 1971. spasao od američkih bombi i odveo ga na sigurno u dubinu džungle gde su obojica živela duže od četiri decenije, umro je samo osam godina nakon što je doveden u civilizaciju.

Foto: printscreen

Ho Vang Lang proveo je 41 godinu u džungli samo s ocem

Čuveni Vijetnamac Ho Vang Lang (52), koji je planetarnu slavu stekao pre osam godina nakon što je posle više od četiri decenija provedenih u prašumi u Taj Tra distriktu u Kvang Ngai provinciji, doveden u civilizaciju, umro je od posledica raka. 

Prema navodima svetskih medija, bilo je dovoljno osam godina da se njegovo zdravstveno stanje toliko pogorša, ukoliko mu ono već nije bilo narušeno zbog dugotrajnog boravka u kompletnoj izolaciji.

Ho, koji je nazvan Pravi Tarzan, odveden je u prašumu davne 1972. godine nakon što su Sjedinjene Američke Države bombardovanje njegovu zemlju i u jednom od napada ubile njegovu majku i dvojicu starije braće. Očajni Hoov otac, Ho Van Tan, inače vojnik, odlučio se na drastični korak i sa sinom pobegao daleko od ljudi, gde se skrivao sve do 2013. Tada su pronađeni i odvedeni u prvo selo, gde su ih vijetnamske vlasti nastanile i pronašle njihove rođake.  

Svetom je u to vreme odjeknula vest da je u prašumi pronađen vojnik koji nije imao pojma da je rat odavno završen, te da se svet drastično promenio od trenutka kada se on dao u beg sa sinovima. Što se tiče dečaka, a tada već odraslih muškaraca, oni nisu bili svesni da postoje žene, niti su, kako su prenosili mediji, bili upoznati sa postojanjem seksa. 

Živeli su 41 godinu u kući na drvetu, jedući šumske životinje, med i bobice. 

Njihov dolazak u selo zato je bio dodatni šok, budući da su tada videli svakojake đakonije, ali i žene i decu. Ho Van Tan je, međutim, preminuo već 2017. usled nepoznatog razloga, dok se jedan od njegovih sinova razboleo nekoliko godina kasnije.  

- Početkom 2021. Ho Vang Lang je počeo da oseća jak bol u abdomenu i njegovi rođaci su ga odveli u bolnicu. Dijagnostikovan mu je kancer. Tokom pandemije KOVIDA-19 bio je prinuđen da se leči kod kuće, pa je bolest veoma brzo napredovala - rekao je lokalni funkcioner Dang Min Tao.   

Foto: printscreen

Ho Vang Lang je i posle izlaska iz džungle više živeo u prirodi   

Prema navodima vijetnamskih medija, Ho Vang Lang je i pored života u civilizaciji ostao vezan za džunglu i prirodu. Svakodnevno je lovio, a bavio se i uzgajanjem banana i pirinča. Kako je sam govorio, nikad u potpunosti nije preboleo izlazak iz svog "raja".     

Njegov prijatelj Alvaro Serezo, istraživač koji je živeo sa njim nedelju dana u džungli, smatra da je Langa ubio moderan život i da njegovo telo i on nisu mogli da podnesu tako drastičnu promenu.

- Čitav život je živeo u džungli, a onda je premešten u civilizovan svet gde je jeo procesuiranu hranu i ponekad pio alkohol - istakao je Serezo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading