OTAC ČETVORO DECE MUČKI UBIJEN U ŠUMI: Zbog TRALJAVE ISTRAGE smrt čoveka misterija 15 godina

Autor: Republika

Svet

20.08.2021

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Zorana Grahovca zvanog Suko u Dragnić Podovima kod Šipova i danas je misterija za policiju i banjalučko tužilaštvo koje rukovodi istragom u ovom slučaju, jer ubica nije uhapšen.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Pokojnik je na dan ubistva otišao nekoliko kilometara dalje od porodične

Iako je istraga bila svedena na jedno ime, odnosno G.K. koji je u izjavi svome bratu čak rekao “deknuo sam Suku”, tužilaštvo je usled nedostatka dokaza odustalo od daljeg procesuiranja osumnjičenog, piše Srpskainfo.

Grahovac, inače otac četvoro djce, ubijen je 16. avgusta 2006. godine, a njegovo telo pronašao je sakupljač gljiva.

Nerasvetljena ubistva, pa tako i slučaj Grahovca preuzela je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet postupaju i preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju krivičnog dela ubistva na štetu Grahovac Zorana izvršenog 16. avgusta 2006. godine, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, naveli su iz policije.

Potraga za oružjem

Istragom je utvrđeno da je Grahovac ubijen hicima iz poluautomatske puške, a u sukobu je bio s jednom osobom, koja je maltretirala porodicu. Iako se smatralo da će slučaj biti rasvetljen, policija je ubrzo došla do zida koji nije pređen ni 15 godina kasnije.

Tokom istrage bila je angažovana i specijalna policija, te ronioci koji su u potrazi za krunskim materijalnim dokazom, odnosno poluautomatskom puškom, pretražili 18 pećina u blizini Šipova. Ronioci su preronili gotovo tri kilometra Plive, ali oružje kao da je u zemlju propalo.

Zanimljiva je i činjenica da se u policijskim evidencijama najčešće spominjalo jedno ime koje je bilo predmet ozbiljne obrade, ali bez svedoka i materijalnih dokaza ova osoba do danas nije procesuirana.

Pokojnik je na dan ubistva otišao nekoliko kilometara dalje od porodične kuće kako bi vratio krave. No, krave su se vratile, ali vlasnika nije bilo.

Kako je i ranije znao ostati u selu, supruga i deca nisu ništa posumnjali, do sledećeg dana. Tada ih je šokirala vest da je Zoran pronađen mrtav.

Prema dostupnim podacima iz policijskog dosjea, Zoran Grahovac imao je četvoro dece, među kojima i tada maloletnu kćerku J.K.

Proganjanje

Istraga je u prvim danima nagoveštavala da će slučaj biti brzo rasvetljen. Naime, Grahovac je godinu dana pre ubistva zatražio od lokalne policije da mu pomognu kako bi vratio tada 16-ogodišnju ćerku, koju je u vranbračnu zajednicu odveo do tog trenutka dobar porodični prijatelj, čiji je identitet poznat redakciji.

Policija je ubrzo maloletnu kćerku vratila živu i zdravu i devojka je nastavila živeti sa svojim roditeljima i braćom u porodičnoj kući u Dragnić Podovima.

Međutim, proganjanje kćerke se nije zaustavilo. Meštanin susednog sela je jedne noći tokom 2005. godine, zajedno sa svojim bratom, došao u šumu u blizinu kuće Grahovčevih, te svirajući frulu pozivao maloletnicu da mu se vrati.

Čuvši zvuke iz šume, pokojnik je uzeo pušku i ispalio rafal upozorenja, nakon čega se proganjanje kćerke prekinulo.

Godinu dana kasnije, kako se navodi u policijskim dosjeima, koji su ispunili 500 stranica vezanih za slučaj ubistva Grahovca, maloletna kćerka se udala za drugog čoveka.

Saznavši za ovu novost, osoba koja ju je primorala na vanbračnu zajednicu se, prema izjavi koju je njegov brat dao u policiji tokom istrage, počeo ponašati čudno i povukao u sebe, a povremeno je imao i napade besa. Ubrzo će postati i glavni osumnjičeni.

“Deknuo sam Suku”

Na dan ubistva brat je izjavio policiji da je osumnjičeni uzeo poluautomatsku pušku iz porodične kuće i zaputio se prema šumi iz koje se nekoliko trenutaka kasnije začuo pucanj.

U svedočenju je izjavio da je upitao svog brata na koga je pucao, na šta je prvo dobio odgovor “pucao sam na divljač”, a zatim i onaj mnogo šokantniji “deknuo sam Suku (Zorana Grahovca op.a.)”!

Policija je privela osumnjičenog tokom istrage, ali do danas nije pronađena poluautomatska puška koju je navodno imao u kući?!

Od njega je uzeta i parafinska rukavica, koja nije otkrila tragove baruta na rukama, pa je tada glavni osumnjičeni pušten kući.

Izveštaj protiv G.K.

Nakon istrage policija je podnela izveštaj banjalučkom tužilaštvu protiv G.K., osumnjičenog za ubistvo Zorana Grahovca. Međutim uz tužilačku odluku koja je bila konačna i koja je glasila da nema dovoljno dokaza za procesuiranje, hapšenje ubice čeka neka druga vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading