Predsednik Ukrajine prihvatio realnost: Ne možemo da povratimo Krim

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

26.02.2020

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski priznao je da kijevske vlasti ne mogu vratiti Krim u doglednoj budućnosti, ali da će on učiniti sve kako bi se "nad Krimom vijorila ukrajinska zastava“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine

- To je komplikovan zadatak, koji se ne može rešiti sutra, ali postoje stvari koje mi i vi moramo uraditi danas - istakao je Zelenski apelujući da je sada potrebno obratiti pažnju na druga pitanja.

On je istovremeno dodao da je vraćanje Krima – sastavni deo nacionalne ideje Ukrajine.

- Danas činimo sve što je moguće da okončamo rat u Donbasu, i svi naši napori su usmereni na to. Međutim, to ne znači da je Krim sklonjen s dnevnog reda ili da može postati cena za mir u Donbasu i mir u Ukrajini - konstantovao je ukrajinski lider.

Pored toga, on je saopštio da će potpisati uredbu o Danu otpora okupaciji Autonomne Republike Krim i grada Sevastopolja, koji će se svake godine obeležavati 26. februara.

Prema rečima Zelenskog, vraćanje Krima u sastav Ukrajine nije njegov jedini cilj kao predsednika zemlje, nego i „vraćanje vere u međunarodno pravo i pravdu“.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading