Zabili Maduru nož u leđa: Dezertiralo oko 1.000 venecuelanskih bezbednjaka, pobegli u Kolumbiju

Autor: Tanjug

Svet

18.03.2019

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 1.000 pripadnika venecuelanskih snaga bezbednosti dezertiralo je i pobeglo u Kolumbiju od prošlog meseca, ostavivši za sobom svoje uniforme i oružje, saopštile su danas kolumbijske vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

Kako je javio AP, kolumbijsko Ministarstvo spoljnih poslove iznelo je u saopštenju najnovije podatke o broju venecuelanskih policajaca i vojnika koji su napustili vladu predsednika Venecuele Nikolasa Madura i prebegli u Kolumbiju.

Kolumbijski zvaničnici su saopštili i da su svi dezerteri dobili smeštaj, potrebnu zdravstvenu negu i pravnu zaštitu nakon dolaska u Kolumbiju.

Kolumbija, SAD i još oko 50 zemalja podržava opozicionog vođu Huana Gvaida koji tvrdi da je novi privremeni predsednik Venecuele i da Maduro više nije legitimni šef države, jer je, kako tvrdi, glasanje za njegov ponovni izbor prošle godine bilo obeleženo brojnim nepravilnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading