NOVAK JE APSOLUTNI TENISKI KRALJ! Đoković posle EPSKE borbe Medvedeva vratio gde mu je mesto i osvojio Masters u Parizu!

Autor:

Sport

07.11.2021

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković juri šestu titulu u Parizu

Đoković je u velikom finalu posle preokreta i gladijatorske borbe savladao Danila Medvedeva sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Đoković je tako stigao do šeste titule u glavnom gradu Francuske, kao i do 37. Masters titule u karijeri. Sada ima jedan trofej više od Nadala na Mastersima, te je u još jednom parametru postao najbolji.

Meč je trajao 135 minuta, a ovo je bio i šesti trijumf Srbina u deset mečeva protiv Rusa.

Medvedev je fantastično otvorio duel i olako je stigao do 2:0. Novak se probudio u trim trenucima, pa je uspeo da vrati ribrejk i povede sa 3:2.

Ipak, ubrzo Rus ponovo oduzima servis najbolhem teniseru sveta, stiže do prednosti 4:3 i kasnije bez ikakvih problema privodi set kraju i stiže do vođstva od 1:0.

Novak je sjajno igrao u drugom setu, bio je to potpuno drugi teniser u odnosu na prvi set. Đoković je dominirao, pa je ubrzo stigao do velike prednosti od 4:1.

Nije se Rus predavao, na 5:3 videli smo spektakularan gem na Novakov servis u kojem je Srbin igrao servis-volej, po uzoru na bivšeg broja jedan, Stefana Edberga.

Tri puta je imao Rus brejk loptu, pa se Novak sjajno izvlačio da bi onda on iskoristio treću set loptu za izjednačenje.

Borba se nastavila i u odlučujućem setu, u prva četiri gema nije bilo brejka, a onda se sve preokrenulo.

Đoković osvaja tri gema u nizu, pravi dva brejka i stiže do 5:2. Medvedev je jedino uspeo da vrati jedan brejk, ali mu je Nole već u narednom ponovo oduzeo servis i došao do pobede.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

III SET

6:3 - NOVI BREJK, I NOVA TITULA ZA ĐOKOVIĆA U PARIZU!

5:3 - Ne predaje se Medvedev. Očajan gem za Đokovića, koji je olako dopustio Rusu da vrati jedan od dva brejka. Ipak, i dalje je blizu pobede.

5:2 - Za sve se Novak pita! Novi brejk Đokovića, Medvedev je na kolenima.

4:2 - Novak sada sa nulom osvaja svoj servis gem i nastavlja da korača ka pobedi.

3:2 - Bravo Nole! Đoković pravi brejk i približava se osvajanju Pariza. Činilo se da će Medvedev i ovaj gem lako osvojiti, ali Nole osvaja nekoliko poena u nizu i stiže do velikog brejka.

2:2 - Nastavlja se po starom na početku trećeg seta. Sada je Novak bez većih poteškoća uspeo da osvoji svoj servis gem. Igra živaca u Parizu.

1:2 - Pripretio je Novak, imao je 30:30. Ipak, nije uspeo da odradi nešto više u naredna dva poena, pa Medvedev ponovo vodi.

1:1 - Uzvratio je Đoković istom merom, bez brejka u odlučujućem setu.

0:1 - Medvedev bez ikakvih problema osvaja uvodni gem u trećem setu.

II SET

6:3 - Posle maratonskog gema Đoković stiže do seta. Medvedev je propustio tri brejk lopte, ali je na kraju Novak uspeo da osvoji set i izjednači na 1:1.

5:3 Uspeva Medvedev da osvoji gem na svoj servis iako je Đoković poveo sa 30:0, ali Rus je vezao nekoliko vanserijskih potez i osvojio novi gem

5:2 Bilo je napeto u ovom gemu, ali Đoković je odservirao as u pravom momentu i izjednačio na 30:30, a potom stigao na gem do izjednačenja u setovima!

4:2 Medvedev uzvraća istom merom, služi ga dobro servis u ovom gemu, ali ponovo je Novak bljesnuo u dva poena koje je uspeo da osvoji!

4:1 Đoković potvrđuje brejk, samo jedan poen prepušta Medvedevu!

3:1 Tri asa zaredom je odservirao Rus, i kada se činilo da Novak neće imati šansu u ovom gemu, stigao je do 40:40. Onda je iz potpune defanzive sjajnim udarcem stigao do brejk lopte, a onda u nardnom bio strpljiv i sačekao grešku Medvedeva.

2:1 Sjajan gem za Đokovića koga je publika ometala tokom servisa! Ostao je Novak pribran i sjajnim servisima i dobrim odabirom udaraca ponovo poveo u drugom setu!

1:1 Poludela je publika u Parizu posle dva majstorska poteza Novaka, međutim pri rezultatu 0:30, Đoković pravi dve greške! Potom je Medvedev sjajno odservisao, a onda odigrao neverovatan drop-šot koji mu donosi prvi gem u drugom setu!

Novak ima podršku svoje porodice u Parizu...

 

 

1:0 Sjajan početka drugog seta za Novaka, nije izgubio nijedan poen!

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 0:1 (4:6)

I SET

4:6 Đoković oscilira kao i tokom čitavog turnira, moraće bolje ukoliko želi bar da produži meč! Medvedev osvaja prvi set!

4:5 Pripretio je Medvedev i u ovom gemu, ali moraće do prvog seta sa svog servisa! Bilo je 30:30 kada je Rus napravio dve greške...

3:5 Medvedev na gem od prvog seta! Mirisalo je na brejk u ovom gemu, ali nije uspeo Novak! Prelomni trenutak je bio kada je Medvedev pogodio liniju na 30:15 za Novaka, ali onda je gem otišao u drugom smeru...

3:4 Brejk za Medvedeva! Đoković igra od sjaja do očaja, Medvedev je pravo niotkuda stigao do tri brejk lopte! Dve uspeva da spase posle dobrih servisa, ali ga Rus nadmudruje na mreži i pravi novi brejk!

3:3 Imao je Novak brejk loptu, ali je baš u tom trenutku proradio servis Medvedeva, pa se izvukao as udarcem! Ono što je dobro je to što Novak ima inicijativu, ali moraće da svede greške na minimum protiv Rusa!

3:2 Sjajna igra Novaka Đokovića! Funkcioniše prvi servis, a i igra u polju, Novak konačno vodi!

2:2 Nije moglo bolje! Novak vraća brejk posle sjajnog gema! Medvedev nije dobio ni poen na svoj servis, a kapitulirao je duplom servis greškom!

 

 

2:1 Perfektan gem za Novaka, najbolji teniser sveta dobija svoj servis sa nulom!

2:0 Greši Novak iz bekhenda, a Medvedev ne prašta greške! Uspeva da sačuva brejk prednosti, samo jedan poen je prepustio rivalu!

0:1 Đoković servira na startu meča! Odmah brejk! Stiže Medvedev do tri vezane brejk lopte! Prve dve spašava Novak, ali treću ne! Jako loša rešenja je izabrao najbolji teniser sveta, dva puta je krenuo na mrežu iz loše pripremljenog poena, i to mu se nije isplatilo!

Đoković i Medvedev će se sastati prvi put posle skoro dva meseca od finala US Opena. Rus je tada uspeo da slavi sa 3:0, u meču koji je mogao da upiše Novaka u istoriju "belog" sporta.

Međutim, ni današnji nema ništa manju vrednost. Vlasnik 20 Grend slem titula će pokušati da podigne 37. Masters trofej u karijeri i tako prestigne Rafaela Nadala sa kojim deli prvo mesto po broju osvojenih titula (36).

 

 

Biće to njihov deseti okršaj, skor je trenutno 5:4 za Novaka, ali sigurno je da o ovome skoro niko ne razmišlja.

 

 

Novak je oscilirao tokom turnira, ali je uspevao da dođe do dobre igre, a ono što je činjenica je da će danas sa druge strane mreže imati najtežeg mogućeg protivnika.

Srpski as je već ispunio jedan veliki cilj u Parizu, pošto je obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja godine, pa u duel sa drugim teniserom sveta može ući potpuno rasterećen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladimir

07.11.2021 17:48

Opet poklonio prvi set pa posle pojačao iz sve snage da se spase. Vrlo rizična taktika.