Nezaustavljivi Federer bez izgubljenog seta stigao do osmine finala!

Autor:

Sport

31.05.2019

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer je u jubilarnom 400. meču na Gren slem turnirima u karijeri pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 6:3, 6:1, 7:6 (8) za dva časa i 13 minuta igre i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Treći igrač sveta je samo u trećem setu imao problema protiv 20-godišnjeg Ruda, koji je u pojedinim momentima nagovestio ogroman potencijal.

Federer će se u osmini finala sastati sa boljim iz duela Nikolas Mai/Leonardo Majer.

Federer je u sedmom gemu prvog seta iskoristio prvu brejk loptu, potom je u sledećem spasao jednu, da bi u devetom iskoristio treću set loptu - 6:3.

Švajcarac ni u drugom setu nije imao mnogo problema protiv 20-godišnjeg rivala. Fedeks je u drugom gemu oduzeo servis Rudu, u četvrtom još jednom i potom bez poteškoća završio za vođstvo od 2:0.

 

 

Norvežanin je u drugom gemu trećeg seta prvi put u meču oduzeo servis Švajcarcu, ali nije izdržao i već u sledećem je Federer uzvratio. U sedmom i osmom gemu obojica su imali priliku da oduzmu servis rivalu, a posle propuštenih šansi odluka je pala u taj-brejku.

Federer je vodio 3:1 i 5:3, imao je dve meč lopte (6:4), ali je Rud uspeo da se vrati i dođe do prve set lopte (7:6), međutim nije izdržao.

Legendarni Švajcarac još nije izgubio set u Parizu, a jedinu titulu na Rolan Garosu osvojio je tačno pre deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading