Del Potro ponovo progovorio o duelu sa Đokovićem!

Autor:

Sport

26.05.2019

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što je veći deo sezone proveo van terena zbog povrede desnog kolena, Huan Martin del Potro optimista je pred početak drugog gren slema u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Huan Martin del Potro

Argentinac je trenutno deveti na ATP listi, a na tri turnira ove sezone ostvario je učinak od 4 pobede i tri poraza.

Najbolju partiju pružio je u četvrtfinalu Rima kada se susreo sa Novakom Đokovićem. Najbolji teniser sveta bio je prinuđen da spasava dve meč lopte, pre nego što je savladao velikog rivala.

- Iznenadio sam sebe posle meča sa Novakom. Igrao sam odlično skoro puna tri sata, uspeovao sam da držim visok nivo igre i to protiv prvog tenisera sveta. Ipak, svestan sam koliko sam daleko od onoga što sam bio. Imam velika očekivanja od onoga što budućnost nosi, ali ne i u ovom momentu. Želim da budem miran, siguran. I dalje se oporavljam. Probaću da budem najbolji što mogu, ali moram da idem polako - rekao je Delpo i dodao:

Đoković i Del Potro sastali su se ukupno 20 puta, a srpski teniser slavio je u čak 16 međusobnih mečeva.

- Dobro sam trenirao, bekhend me ponovo sluša. Ipak, najveći uspeh bi mi bio da zdrav zavrđim turnir. Nadam se da ću sasvim spreman biti za sezonu na travi, a kasnije i betonu.

Prvi rival Argenzinca u Parizu biće Nikolas Đari. Inače, Delpa su od 2009. godine na Rolan Garosu pobeđivala samo četiri igrača - Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading