Najveće ovogodišnje tenisko čudo dolazi iz Srbije: Lajović "razmontirao" Novakovog "dželata" i plasirao se u finale Monte Karla!

Autor:

Sport

20.04.2019

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale mastersa u Monte Karlu pošto je posle vrtoglavog preokreta savladao Danila Medvedeva sa 7:5, 6:1 i tako stigao do uspeha karijere i "osvetio" Novaka Đokovića koji je izgubio upravo od mladog Rusa, ali drugi Srbin je za njega bio koban.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lajović u finalu Monte Karla

Medvedev je furiozno ušao u meč, ali videlo se da je Lajović na krilima sjajnih rezultata i neosporno vrhunske forme spreman za preokret i velike stvari. Mučio se dok nije pronašao svoj ritam, napravio je mnogo grešaka, ali želja je bila jača, a onda je Rus pokleknuo. Nije bilo očekivane siline i razboritosti udaraca mladog Rusa, što je Lajović osetio.

Onda je Srbin uzeo stvari u svoje ruke od 5. gema i nije ih ispuštao. Vratio je dva brejka zaostatka, a onda osetio da ne sme dozvoliti da prokocka sve što je do tada uradio. Zaplesao je srpski teniser po terenu,  Medvedev kao da je bio u čudu zbog Lajovićeve sjajne igre. Vrtoglavi preokret je uspeo da napravi i slavi u prvom setu. Rus je pobesneo, slomio reket i dopustio Lajoviću da preuzme čitav meč u svoje ruke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Lajović je samo nastavio nestvarnu seriju u drugom setu gde je u svim segmentima igre potpuno nadigrao indisponiranog Rusa. Furiozno je stigao Lajović do 4:0, a potom dozvolio samo jedan gem Rusu kome mnogi predviđaju blistavu tenisku karijeru.

Dušan Lajović je ostvario i plasman karijere na ATP listi i od ponedeljka će biti 24. na svetu. U finalu mastersa u Monte Karlu će se sastati sa boljim iz duela Nadal - Fonjini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading