Vaterpolisti pred EP: Neka se sve poklopi i peti put!

Autor:

Sport

13.01.2020

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije otputovali su juče iz Novog Sada u Budimpeštu, gde će od 14. do 26. januara učestvovati na 34. evropskom prvenstvu. Želja izabranika selektora Dejana Savića je da peti put zaredom osvoje tron Starog kontinenta, i pored činjenice da u pohodu na „krov Evrope“ imaju žestoku konkurenciju.

RepublikaFoto: Starsport
Srbija cilja titulu

Pored „delfina“, u grupu favorita svrstane su, takođe, sjajne selekcije Španije, Hrvatske i domaćina Mađarske, kao i Italije, Grčke, Crne Gore…

Naš nacionalni tim, inače, smešten u staroj bazi na čuvenoj dunavskoj adi, Margit sigetu, u relativno je lakšoj, grupi B, u kojoj su rivali reprezentacije Rusije, Rumunije i Holandije.

– Sve nam se poklopilo četiri puta, a moguće je da to bude i peti put zaredom – kaže Duško Pijetlović.

– Najvažnije je da odigramo na svoj način, da budemo na visini zadatka, da damo sve od sebe. Ako sve to dobro uradimo, smatram da još ne može niko da nam priđe. Nadam se da će sve da bude kako bi trebalo, da neće biti povređenih i bolesnih i da ćemo imati celu ekipu do kraja EP. Naravno, želja je da osvojimo neku od medalja, a najviše bismo voleli da to bude zlato.

Pijetlović naglašava da su „delfini“ u „Slanoj bari“ imali idealne uslove u finišu priprema, zahvaljujući Gradu Novom Sadu i vaterpolistima Vojvodine.

– Konkurencija je porasla u poslednjih nekoliko godina, sve je teže i teže. Hrvati su tu, prvi iza nas, i nekako smo lideri. To je činjenica, a odmah su tu Italija i Španija, pa Grci, koji imaju neverovatan tim momaka koji tek dolaze na vrhunski nivo, kao i domaćini Mađari koji imaju najbolju ligu, najbolji klupski sistem na svetu. Jasno je da mnogo ekipa pretenduje na zlato i teško je prognozirati ko će šta da uradi. Nadam se da ćemo dokazati da smo i dalje neprikosnoveni.

U olimpijskoj godini za naše vaterpoliste je planetarna smotra sporta u Tokiju, za koju su se kvalifikovali letos u Svetskoj ligi, najznačajnije takmičenje.

– Najbitnije je da u dobrom raspoloženju i dobroj pripremi odlazimo u Budimpeštu – kaže iskusni Milan Aleksić. – Nismo previše opterećeni rekordima, jer imamo naš cilj i našu misiju na EP. Važno je da dođemo do polufinala i borbe za medalju, a posle toga ćemo, nadam se, pričati o tim rekordima. U ovoj godini, svakako su OI najbitnije takmičenje. Za to imamo dovoljno vremena, osam meseci, tako da će u neku ruku Budimpešta služiti kao provera, da se na isprobaju neke stvari… Ali zna se da na svako takmičenje idemo sa 100 odsto.

Prvi duel u grupi B na Evropskom šampionatu u Budimpešti, vaterpolisti Srbije odigraće već sutra u 17.30 sa selekcijom Rusije. U četvrtak, 16. januara u 13.00, rival „delfinima“ je Rumunija, a poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja izabranici selektora Dejana Savića igraće u subotu, 18. januara, u 19.30 sa selekcijom Holandije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading