OGLASILI SE HEROJI NOVOG BEOGRADA! Filipović i Granados: Najbolji kad je najpotrebnije, zasluženo osvojen trofej!

Autor: M. M.

Sport

14.04.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi šampioni regionalne lige ponosni na veliki uspeh.

OGLASILI SE HEROJI NOVOG BEOGRADA! Filipović i Granados: Najbolji kad je najpotrebnije, zasluženo osvojen trofej!

Foto: VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda na superioran način osvojili su drugu titulu šampiona regionalne Premijer lige u istoriji kluba. Novobeograđani su na završnom turniru Jadranske lige u Splitu u tri utakmice zabeležili isto toliko pobeda, redom su padali dubrovački Jug, Jadran iz Herceg Novog i u odlučujućem duelu splitski Jadran.

- Kao i posle prvog osvojenog trofeja ove sezone u Kupu, definitivno ekipa pokazuje svoj DNK i to je ono što me raduje. Kad je najteže i kad je najizazovnije ova ekipa odgovori na pravi način - sumirao je utiske iz Splita kapiten Novog Beograda Filip Filipović i potom dodao:

- Video sam naslove u medijima ovih dana u kojima je provejavao stav da smo u igri za titulu ne i favoriti. Sasvim je razumno da srpska javnost odavno ne razume i ne veruje u srpski vaterpolo, ali apsolutno ne treba da meša reprezentaciju i klupsko takmičenje. Novi Beograd je osvojio regionalno takmičenje i mnogo mi je drago zbog toga i što je to učinjeno usred Splita i na ovakav način.. Čestitam igračima i stručnom štabu koji je u najodlučnijim trenucima očigledno pokazao najveću zrelost, staloženost i znanje. Rezultat 15:7 sigurno nije bio sticaj okolnosti.

Filipović je u duelu sa Splićanima postigao tri gola, a jedan od najtrofejnijih vaterpolista sveta svih vremena ističe da je Novi Beograd tokom čitavog meča protiv Jadrana imao kontrolu dešavanja u bazenu.

- Imali smo pre svega viziju onog što smo hteli da uradimo. Odbrana je zaista funkcionisala na najvišem mogućem nivou. Zaista smo dominirali, što i rezultat pokazuje protiv ekipe koju čine sedam, osam reprezentativaca Hrvatske koja je svetski prvak. Pobedili smo na gostujećem ternu u trećoj utakmici u razmaku od samo 48 sati, sa suđenjem koje bolje da ne spominjem. Zaista smatram da je odbrana bila ključ  uspeha u ovom meču - rekao je Filipović.

Sjajnu partiju u odlučujućem meču protiv Splitskog Jadrana pružio je Alvaro Granados koji je postigao čak sedam golova.

- Znao sam da će ovaj turnir biti veoma težak, što zbog kvaliteta rivala što zbog činjenice da smo igrali tri utakmice u samo tri dana. Ali, mi smo Novi Beograd, imamo sjajan tim, sastavljen od dosta iskusnih igrača kao što su Filipović, Pijetlović, Ćuk i nove generacije vaterpolista, koji je odlično uklopljen. Zasluženo smo osvojili titulu Jadranske lige - rekao je Alvaro i dodao:

- Ubedljiv trijumf je bio posledica naše izvanredne igre. Pokazali smo kad je bilo najpotrebnije šta sve možemo kao tim. Ovo je bila vin-vin situacija za nas, jer ne samo da smo osvojili trofej već smo i sami sebi dokazali na koliko visokom nivou zaista možemo da igramo.

Fantastičan lični učinak Granados je skromno prokomentarisao.

- Uvek se trudim da dam sve od sebe. Neki put uspem tome, a neki put mi to ne pođe za rukom. Pokušavam da radim ono što najbolje znam, da budem agresivan i to je ovog puta dalo rezultat. Ključ je bila sjajna timska igra i naša odlična odbrana - zaključio je Granados.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading