Nikola Grbić zadovoljan: Nismo mi igrali toliko loše koliko su oni igrali jako dobro

Autor:

Sport

26.08.2017

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je pobeda protiv Estonije u moralnom smislu važnija od pobede protiv Poljske na otvaranju turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srbija je u drugom kolu EP pobedila Estoniju 3:2.

 - Igrali smo protiv ekipe koja je po svim brojevima skoro bolja od nas. To što su oni odigrali 3:2 sa nama uopšte nije slučajno, nismo mi igrali toliko loše koliko su oni igrali jako dobro. Rizikovali su na servisu, imali su dobar prijem i vrhunski procenat napada, nisu imali šta da izgube i drago mi je što smo pobedili pored milion poteškoća i nervoze koju smo imali. Svaki igrač je dao doprinos - rekao je Grbić posle meča i dodao:

 - Današnja odbojka je takva, na kvalitet naše igre mnogo utiču emocije i kako mi doživljavamo stvari oko nas. Nije samo tehnika i taktika, to je posledica unutrašnjeg stanja koje imamo. Očekivao sam da će danas biti mnogo teža utakmica od one protiv Poljske, jer tada je sa druge strane bio svetski prvak, bilo je milion motiva da se odigra vrhunska utakmica. Bili smo svesni važnosti i šta nam ta utakmica donosi, a prirodno je da posle toga dođe do opuštanja.

Srbija će u 3. kolu igrati protiv Finske.

- Pozitivnu energiju moramo da izbacimo na teren, da se bodrimo, da budemo koncentrisani, inače će se utakmice završavati velikim poteškoćama - naveo je selektor Srbije.

Reprezentativac Srbije Uroš Kovačević rekao je su Estonci bili teži rival od Poljaka.

- Ovi ljudi su prošli sve što su mogli da prođu, svaka im čast. Imali su pomoć publike koja je bila bolja i bučnija od poljske publike. Čestitam im na izvanrednoj igri, mi smo znatno bolji tim, ali oni su igrali prelepu odbojku, bilo je lepo gledati meč. Mi smo se borili kao lavovi, a pobedili smo zato što smo verovali i hteli. Ova pobeda nam mnogo znači pošto su oni igrali mnogo bolje. Nije nam bilo lako posle drugog seta, na sve sam pomislio, ali pokazali smo da smo bolji - istakao je Kovačević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading