AZURI NEMOĆNI: Francuska ide na megdan Dončiću u polufinalu!

Autor:

Sport

03.08.2021

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće više nego uzbudljivo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boriće se za medalju.

Košarkaška reprezentacija Slovenije je kao veliko izenanđenje stigla do polufinala Olimpijskog turnira u Tokiju. Momci predvođeni Lukom Dončićem su izborili plasman među četiri najbolje selekcije a pre nekoliko trenutaka saznali su i koji im rival stoji na putu do zagarantovane medalje.

Naime, košarkaška reprezentacija Francuska izborila je plasman u polufinale Olimpijskih igara pošto su savladali selekciju Italije sa 84:75. Te su tako i zakazali duel sa pomenutom Slovenijom. 

Italijani su bolje ušli u meč, vodili od samog početka, a posle prve četvrtine vodili su sa 25:20.

Na startu druge deonice usledila je serija Francuza 13:2 kojom su preokrenuli rezultat i stekli prednost.

Na poluvreme su otšli sa tri poena prednosti (43:40).

Foto: Tanjug/AP

 

Treća deonica potpuno je pripala Francuzima, i sa dvocifrenom razlikom su ušli u poslednjih 10 minuta igre, u kojima je Italija dala gas, međutim nisu uspeli da preokrenu u svoju korist.

U redovima Francuza najviše su se istaklil Gober sa 22 i Furnije sa 21, dok su se na drugoj strani sjajno pokazali Fontekio sa 23 i Galinari sa 21 poenom. 

Treba napomenuti i da je repreznetacija Amerika takođe obezbedila plasman u polufinale pošto su savladali Španiju (95:81) i čeka boljeg iz duela Australija - Argentina. 

Meč Slovenija - Francuska na programu je u petak (05.08) od 13.00 po srednjeevropskom vremenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading