U FINALU JE SVE MOGUĆE: Srbija napada još jednu MEDALJU

Autor: Tanjug

Sport

26.07.2021

14:46

Kajakašica Srbije Milica Novaković izjavila je da je spreman za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

ST/V. LUKIĆ
Zastava Srbije

Od troje srpskih predstavnika koji će braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama, Novaković je već iskusila atmosferu na najvećem sportskom takmičenju.

- Mislim da će ove Olimpijske igre u svakom slučaju biti specifične. Postoje razna pravila koja moramo da poštujemo i nema publike. Već sam pričala o tome, za nas kajakaše to u principu i nije neki veliki problem jer nama publika i ne igra neku veliku ulogu. Nije da se mi nalazimo na stadionu i da smo navikli na masu ljudi koji nešto viču, navijaju i dobacuju. Nama je fokus uvek na nama samima, tako da što se nas tiče to neće biti neki veliki gubitak. Upoznati smo sa svim pravilima i spremni smo na sve - rekla je Novaković za sajt KSS.

Olimpijske igre prvi put u istoriji se održavaju posle pauze od pet godina zbog pandemije virusa korona.

- Meni je u prvi mah bilo krivo što su odložene Olimpijske igre jer sam svim srcem žudela za tim da se takmicim i mislila sam da sam dovoljno spremna. Ali sad sa ove tačke smatram da je još i bolja stvar što sam imala godinu dana više da se unapredim i mislim da mi je dobro došlo. Mislim da sam spremna i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni posle Olimpijskih igara - dodala je ona.

U prestonici Japana u kajaku sprint će i samo takmičenje biti nešto drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli.

Osim toga, Novaković će se u Tokiju takmičiti u jednosedu na 200 i 500 metara.

- Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama mogu da učestvuju po dve posade iz jedne zemlje. Samim tim to menja strukturu takmičenja. Prijavljeno je više takmičarki nego ikada u disciplini jednoseda na 500 metara. Mislim da će biti teže izboriti finale, a u finalu kao i na svakom takmičenju bilo to evropsko ili svetsko prvenstvo, kao i na svakom velikom ddampionatu mi uvek kažemo da je sve moguće. Biće teže zbog toga, verovatno, ali izborićemo se nekako svim silama - zaključila je Novaković.

Komentari (0)

Loading