OLIMPIJA NA ČELU EVROLIGE: Barselona pala u Milanu, raspoloženi Asvel stiže na megdan Zvezdi!

Autor:

Sport

04.11.2021

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Olimpije Milano su rezultatom 75:70 pobedili Barselonu u 8. kolu Evrolige i tako zauzeli prvo mesto na tabeli elitnog takmičenja.

Republika

Foto: Euroleague.net

Olimpija Milano - Barselona

Tim iz Milana je od starta nametnuo svoj tempo i sa 28:21 dobili prvi kvartal, da bi se na poluvreme otišlo sa 42:34 u njihovu korist, a nakon još 10 minuta košarke na semaforu je stajalo 61:49 i delovalo je da će domaći lako pobediti.

Međutim, Barselona pravi seriju od 14:0 i najavljajuje preokret,ali to se nije desilo jer su Šild i Datome uzeli odgovornost u svoje ruke i doneli pobedu timu iz Milana.

Najefikasniji je bio Datome sa 17 poena, Hol je ubacio 16, a Šilds i Mitroglu po 11.

Na drugoj strani, Brendon Dejvis je bio predvodnik sa 12 poenai 6 skokova, dok su Najdžel Hejs i Nikola Mirotić postigli po 10 poena.

Košarkaši Asvela su u Vilerbanu savladali Uniks sa 85:82 i sada se nalaze na deobi trećeg mesta sa Barselonom.

 

 

Francuski tim je meč prelomio u trećem periodu kada je obezbedio 12 poena prednosti, gosti su u finišu uspeli da se približe na 81:79, ali ne i da preokrenu.

Kris Džons je zabeležio 25 poena, a Dejvid Lajti i Eli Okobo po 17. U poraženom timu Mario Hezonja je imao 27 poena, a Lorenzo Braun i Toni Džekiri po 12.

 Asvel će u narednom kolu na megdan Crvenoj zvezdi, a očigledo je da su ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja Evrolige.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading