MA, KAKAV JOKIĆ, JA SAM BIO BOLJI OD NJEGA: Pitali su Kukoča o Srbinu, Hrvat odgovorio KAO iz TOPA!

Autor:

Sport

13.10.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Hrvat Toni Kukoć, u intervjuu za "Index" dotakao se brojnih tema, a neka od pitanja ticala su se i Luke Dončića i Nikole Jokića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Toni Kukoč i Nikola Jokić

Proslavljeni as Čikaga i član Kuće slavnih, u šaljivom tonu je odgovorio da je u svoje vreme bio "brži i skočniji" od najkorisnijeg igrača NBA, Nikole Jokića.

Jokić je sjajan, ali sam ipak bio malo brži od njega i mogao sam skočiti više, hahaha. Naravno, šalim se. U dosta igrača vidim neke sličnosti. Jokić sjajno čita igru, Dončić je strašan, ali premda je fizički znatno jači od mene, nekako mi se čini da je najsličniji meni Janis Adetekumbo - rekao je Kukoč.

On je imao spreman odgovor na konstataciju novinara da je bio "talentovaniji".

- Složio bih se s tim jer on nema šut. Njegov šut je s poda, nema skok-šut. Nije mi jasno zašto je tako, ne znam može li ga uopšte naučiti, ali zato ima sve ostalo. Kakav je to argument za nekoga ko u finalu postigne preko 50 i postane MVP da nema šut i da zato ne valja? Možemo samo zamisliti koliko bi postizao da ima skok-šut i da može da pogodi trojku i slobodna bacanja. Jedina utakmica kad je pogađao penala bila je zadnja u finalu, a meč pre toga nije ni prilazio košu kako sudija ne bi svirao prekršaj - dodao je Toni Kukoč.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šta bi bilo da ima šut? Toni Kukoč o Luki Dončiću

Podsetimo, Kukoč (53) je seniorsku karijeru počeo u Jugoplastici, zatim je igrao za Beneton, pre nego što se otisnuo "preko bare", gde je najveći trag ostavio u dresu Bulsa, čije boje je branio u periodu od 1993-2000. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading