DELIJE ČUPAJU KOSU SA GLAVE: Zvezda ga se ODREKLA, a on DOMINIRA!

Autor:

Sport

04.10.2021

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Cibone savladali su u Zagrebu posle velike borbe i produžetka ekipu Mege sa 89:84.

Republika

Foto: Starsport

Delije

Cibona tako posle dva odigrana kola ima maksimalan učinak, dok je Mega na učinku od jedne pobede i jednog poraza.

Srpski klub ima za čime da žali pošto je ispustio prednost od 16 poena razlike. Sjajnu partiju pružio je Boriša Simanić, koji je bio najbolji u timu Mege.

Mega je tokom prve četvrtine imala prednost od 19:10, ali su košarkaši Cibone uspeli da do kraja perioda smanje na 22:19.

U drugom periodu dominirao je gostujući tim. Mega je odigrala sjajnih deset minuta i na poluvreme je otišla sa +14, 47:33. U ovoj četvrtini srpski tim je imao i maksimalnih +16.

Cibona je sjajno otvorila treću četvrtinu serijom od 8:0, čime se u potpunosti vratila u meč. Ušao je neki strah u košarkaše Mege, pa su Zagrepčani konstantno topili prednost gostiju, te se u poslednjih 10 minuta ušlo vođstvom srpskog tima od 61:59.

Mega je na startu poslednjeg perioda sa dve trojke otišla na +8. Ipak, usledio je novi odgovor Cibone. Hrvati prave seriju od 9:0 i stižu do vođstva 68:67. Simanić je trojkom vratio Megu u vođstvo, a onda je usledila i neizvesna završnica. Gegić na jednoj i Smit na drugoj strani su propustili da svojim timovima donesu pobedu, pa se otišlo u produžetke.

Cibona je bila daleko bolji rival u dodatnih pet minuta, i na kraju je stigla do važne pobede.

Megi nije pomogla fantastična partija bivšeg igrača Zvezde Boriše Simanića, on je meč završio sa 21 poenom i sigurni smo da navijači crveno-belih sada žale zbog toga što on više ne igra za tim sa Malog Kalemegdana. Pored njega istakao se i Matković sa 13.

Rivers je predvodio Cibonu sa 24 poena, dok je Vildoza ubacio 23.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading