Alba trojkama i dominacijom ispod koša zgazila Zvezdu!

Autor:

Sport

19.11.2019

20:46 >> 20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Albe bili su osetno bolji rival u duelu sa Crvenom zvezdom pošto su u meču devetog kola Evrolige ubedljivo savladali srpskog šampiona sa 92:80

RepublikaFoto: Euroleague.net
Luk Sikma dominira pod košem

Košarkaši Albe bolje su otvorili ovaj meč pošto su na samom startu poveli sa 6:0 i prednost su držali tokom cele prve četvrtine. Prednost je rasla i na preko 10 poena razlike, ali je dobrom odbranom i sa nekoliko poena iz tranzicije Crvena zvezda uspela da se približi na kraju prvog dela igre.

U drugoj četvrtini Alba je takođe bila bolji tim, a Crvena zvezda se mučila prvenstveno u napadu. Nije bilo nikakve ideje i sve se svodilo na individualne akcije.

Alba je stigla i do +17, ali je posle tajmauta tim iz Beograda zaigrao malo bolje i na poluvreme otišao sa minusom od 12 poena.

Iako je Crvena zvezda sjajno počela treću četvrtinu i sjajnom odbranom stigla do priključka, ubrzo se igra tima Andrije Gavrilovića opet potpuno raspala. Igrači Albe su ostajali sami na šutevima za tri poena i to nisu propustili da realizuju, pa je na kraju treće četvrtine prednost domaćina bila 13 poena.

U posledjoj četvrtini Crvena zvezda ni u jednom momentu nije prišla na jednocifrenu razliku i tim iz Berlina je vrlo rutinski završio ovaj meč i upisao još jednu pobedu. 

IV ČETVRTINA:

10. minut. Sikma promašuje oba bacanja, Dva promašaja Zvezde, ali i dva skoka Jovanovića i onda poeni Dobrića za 90:78. Faul Jovanovića nad Sikmom. 

Oba pogotka Sikme za 92:78, a Lorenco Braun pogađa za konačnigh 92:80.

9. minut: Promašuje Jovanović ispod koša, a Alba promašuje trojku. Ipak hvataju loptu ispod koša, a Lorenco Braun pravi faul pod košem. 

8. minut: Faul Jovanovića nad Sikmom. On pogađa drugi put za 90:75.  

7. minut: Još jednom Gedraitis za tri, ali sada promašuje. Derik Braun promašuje u prodoru. Još jedna trojka Hreimansona i sada je 87:72. 

Jovanović pogađa ui reketu za 87:74. Šnajder sa druge strane pogađa ispod koša, a onda Jovanovića fauliraju ispod koša. Pogađa jedno bacanje - 89:75. 

6. minut: Hermanson pogađa uz faul. Sada idemo na tajmaut.  Pogađa bacanje i sada je 82:69. Jak faul nad Davidovcem i on ide na liniju bacanja. Pogađa Davidovac i sada je 82:70. 

Pogodak Gedraitis za tri i ovaj meč deluje gotovo - 85:70. Davidovac ispod koša poentira - 85:72.

5. minut: Noko ubacuje još jedan nerezonski horog za 79:68. Pogađa Derik Braun dvojku - 79:69. Ne pogađa Hermanson, ali novi napad za Albu. 

4. minut: Trojka Čovića na asistenciju Berona. Faul Davidovca nad Sikmom. Pogađa Luk Sikma oba puta za 77:65. 

Beron pogađa trojku i sada je 77:68!

3. minut: Dobrić krade loptu, a Bili Beron pogađa trojku - 73:62. Čović potom pravi faul. Nepotreban faul Dejana Davidovca. Noko ubacuje neverovatan horog za 75:62. 

2. minut: Noko poentira preko Odža za 71:59. Čović promašuje trojku, a Gedraitis pogađa iz kontre za 73:59. Davidovac promašuje za tri.

1. minut: Trojka Dobrića na startu! Sada je 67:57. Sikma je pobegao Davidovcu za 69:57. Čović asistira Davidovcu za 69:69. 

III ČETVRTINA:

10. minut: Gedraitis sam, i naravno pogađa za tri. Sa druge strane Beron promašuje za tri, Odžo udara rampu, a onda Šnajder sa leđa povlači Čovića. 

Pogađa Čović oba slobodna bacanja za 67:54 na kraju treće četvrtine. 

9. minut: Otima Odžo loptu Sikmi, a sa druge strane faul nad Čovićem za slobodna bacanja. Pogađa samo jedno bacanje za 62:49. Još jedna otvorena trojka za Albu, ali sada promašuju. Odžo pravi faul nad Timanom u skoku. 

Dva bacanja za Albu i sada je 64:49. Bili Beron se oslobađa i pogađa trojku. 

8. minut: Hermanson pogađša trojku sasvim sam za 59:43. Odžo je fauliran ispod koša. Pogađa oba bacanje Odžo i sada je 59:45. Još jedna trojka Albe za 62:45. 

Trojka Filipa Čovića, 62:48. 

7. minut: Gifaj pogađa uz faul Lazića. Pogađa i dodatno slobodno bacanje i sada je 56:43. Faul u napadu, loš blok Majkla Odža. Ali-up ne rezultuje poenima, a onda u očajnom napadu Zvezde Odžo mora da proba sa poludistance. 

6. minut: Sikma flouterom daje poene za 53:40. Pogađa trojku Derik Braun i sada je -10. 

5. minut: Ponovo brzi poeni Albe, a onda Kuzmić promašuje sa poludistance i Lazić faulom seče kontru. Ipak promašaj Albe pod košem, Odžo opet gubi duel pod košem. 

4. minut: Noko pravi faul u napadu! Faul nad Lazićem i Alba je ispunila bonus. Lorenco Braun promašuje zicer, a onda Gifaj daje trojku za 49:38. Rampa za Kuzmića sa druge strane. Ipak Čarls Dženkins pogađa za dva i sada je 49:40.

3. minut: Gifaj uskače u reket ali ne pogađa, aut i lopta je za Zvezdu. Istekao je napad crveno-belih, a onda Lorenco Braun krade loptu i polaže iz tranzicije za 46:38! Tajmaut Aita!

2. minut: Promašaj Derika Brauna na drugi obruč, potom faul Lorenca Brauna nad Sikmom. Nije pogodio Erikson! Onda očajan pas Lazića ide u aut. 

1. minut: Braun u prodoru postiže prve poene za svoj tim - 46:36. Promašaj za tri domaćina i onda faul Eriksona. 

II ČETVRTINA:

10. minut: Ognjen Kuzmić pogađa uz faul! Sada je 44:34. Gedraitis promašuje trojku, Timan uzima skok i postiže lake poene pod košem. Kuzmić pravi faul u napadu i daje Albi poslednji napad. 

Nije uspela Alba da poentira i na poluvrremenu domaćin vodi 46:34.

9. minut: Lorenco Braun promašuje zicer, a onda Kuzmić popravlja i to uz faul. Pogađa i dodatno slobodno bacanje za -14. 

Promašuje Hermanson za dva, a sada Davidovac pogađa uz prekršaj. Pogađa Davidovac za 42:21. 

8. minut: Šnajder faulira Jovanovića. Ipak još jedan promašaj Zvezde, a Gedraitis lako poentira iz kontre za 39:25. Još jedan tajmaut Zvezde. Gedraitis pogaša ta tri i sada je 42:256. 

7. minut: Zakucava Odžo posle asistencije Čovića za 37:25. Očajan pokušaj Čovića za tri. Sa druge strane promašuje Hermanson. 

RepublikaFoto: Euroleague.net

6. minut: Gedraitis promašuje, Davidovac promašuje trojku, a onda Gedraitis pogađa flouter za 37:23. 

5. minut: Davidovac ostaje u bloku i Sikma poentira za 35:21. Jovanović je u igri, a njegov promašaj popravlja Odžo za 35:23. 

4. minut: Faul Čarlsa Dženkinsa. Sikma zakucava preko Davidovca - 33:19. Odžo poentira ispod koša za 33:21. Dobrić krade loptu, a onda Čović baca loš pas. 

3. minut: Noko pogađa preko Odža za 31:17. Faul Sikme nad Odžom ispod koša. Nigerijac pogađa oba bacanja za 31:19. Greška u koracima Džeka Sikme. 

Sjajan pas Čovića, ali Derik Braun dobija rampu.

2. minut: Sikma preko Brauna za tri, sada je 26:15. Derik Braun promašuje sa poludistance, Nils Gifaj pogađa trojku za maksimalnih +14 i Gavrilović traži tajmaut. 

Dobrić asistira Deriku Braunu i sada je 29:17.

1. minut: Faul Dobrića nad Gifajem, a on pogađa oba bacanja i sada je 23:15. Zvezdi je isteklo vreme za napad. Potom još jedan faul crveno-belih, ovoga puta Derik Braun pravi prekršaj. 

I ČETVRTINA: 

10. minut: Otima loptu Ognjen Dobrić, a onda pogađa za dva. Potom blokira igrača Albe, a Odžo promašuje zicer. 

Pogađa Odžo ispod koša za 21:15. 

9. minut: Erikson izlazi iz bloka i pogađa trojku za 21:11. Beron ne pogađa trojku iz jako teške pozicije. 

8. minut: Dobrić fintira i pogađa dvojku - 16:11. Nils Gifaj pogađa ispod koša pored Brauna - 18:11. Derik Braun promašuje sa poludistance. 

7. minut: Promašuje Sikma iz okreta, a onda jako loš napad Zvezde i lopta za Albu. Hermanson pogađa trojku i sada je 16:9. 

6. minut: Loše dodavanje Albe i lopta je za Zvezdu. Derik Braun ulazi na teren. Idemo na tajmaut. Lazić asistira za Kuzmića i sada je 10:9. Rokas Gedraitis pogađa trojku za 13:9. 

Rampa Sikme nad Kuzmićem. 

5. minut: Simanić promašuje trojku, ali Lorenco Braun je pogađa i sada je 10:7. Gedraitis promašuje trojku, a Sikma skuplja skok. Ipak još jedan promašaj za tri Albe. 

Lorenco Braun promašuje za tri. 

RepublikaFoto: Euroleague.net

4. minut: Lazić promašuje oiz ugla za tri, ali onda krade loptu i polaže za 8:4. Braun faulira Gedraitisa i on ide na liniju penala. On pogađa oba puta i sada je 10:4. 

3. minut: Kuzmić konačno pogađa prve poene za Zvezdu - 6:2. Potom promašaj Hermansona, ali mu se revanšira iz Bili Beron. Gedraitis lako ispod koša pogađa za 8:2.

2. minut: Kuzmić je promašio iz izgledne pozicije, a onda je Sikma okrenuo Simanića za 3:0. Bili Beron šalje pas u ruke igrača Albe, a u kontri Hermanson pogađa u kontri trojku 6:0. 

1. minut: Ognjen Kuzmić promašuje prvi šut na meču. Potom Simanić pravi faul u odbrani. Sikma pogađa samo jedno bacanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading