ITALIJANSKI NAPADAČ OTVORIO DUŠU: Morao sam da odem iz kluba, jer sam davao mnogo golova?

Autor:

Sport

18.03.2018

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni italijanski napadač Mirko Antenući izjavio je da je morao da napusti Lids jer je u ovom klubu davao previše golova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antenući je sada član SPAL-a

Antenući, koji je sada član italijanskog prvoligaša SPAL-a, tvrdi da mu tadašnji gazda Lidsa Masimo Ćelino nije dozvolio da igra, zato što je u ugovoru imao klauzulu o automatskom produžetku ako u sezoni postigne najmanje 12 golova.

- U mom ugovoru je stajala klauzula po kojoj bi mi automatski morali produžiti ugovor ako u drugoj sezoni postignem 12 golova. Već u decembru sam imao osam, pa je predsednik odlučio da više ne smem da igram, treneru je rekao da mi smanji minutažu. Uspeo sam da postignem još dva gola pre nego što sam se vratio u Italiju - rekao je Antonući.

Ćelino je kontroverzni biznismen, a bio je u zatvoru zbog finansijskih malverzacija.

- Bio sam srećan u Lidsu, iako je klub igrao u drugoj ligi nekoliko godina, entuzijazam oko fudbala je uvek bio ogroman. Ali, viša sila se isprečila - rekao je Antenući.

Antenući (33) je igrao za Lids od 2014. do 2016, a potom je stigao u SPAL.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading