TEROR ALBANACA PROTIV SRBA NE PRESTAJE: Provokatori mučki napali naše sportiste na svim terenima

Autor:

Sport

30.11.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provokatori mahali albanskim zastavama i simbolom "velike Albanije" na Zvezdinim i drugim mečevima, ali i na tenisu protiv Novaka Đokovića

TEROR ALBANACA PROTIV SRBA NE PRESTAJE: Provokatori mučki napali naše sportiste na svim terenima

Foto: Tanjug/AP

Ozbiljne optužbe na račun kosovskih Albanaca iz Moskve

Albanci ne biraju sredstva da udare na Srbe i da ih mučki provociraju na svim poljima. Samo u utorak su hiligani udarili na dva mesta po našim sportistima, a da ni na jednom nisu direktno uključeni u samo nadmetanje. Zato je više nego jasno da je jedini cilj da se Srbi i Srbija isprovociraju na burnu reakciju kako bismo bili kažnjeni.

Tako je jedan albanski navijač, ničim izazvan, utakmici između Jang bojsa i Crvene zvezde u petom kolu Lige šampiona u Bernu (2:0) i iza klupe crveno-belih provocirao pokazujući albanskog dvoglavog orla, psujući i mašući srednjim prstom prema zvezdašima.

Foto: Republika

Albanac provocirao delije dvoglavim orlom u Bernu

U istom danu Albanci su hakerski napali profile ATP na društvenim mrežama stavljajući sliku zastave "velike Albanije". Ali ne bilo koju, već onu iz Beogradu 2014. kada je dron uneo to parče tkanine na stadion u Humskoj tokom meča između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EP 2016. Taj napad je bio uperen protiv sportske Srbije, pa i Novaka Đokovića, koji je najbolji teniser sveta u sportu pod nadležnošću ATP.

Foto: Printskrin/fejsbuk

Hakerski napad na ATP zbog Srba i Novaka Đokovića


Albanci su i direktno napali Noleta i naše tenisere jer su na meč polufinala Dejvis kupa protiv Italije izašli uz pesmu "Veseli se srpski rode" tvrdeći da je to nacionalistička pesma koja promoviše ideju o aneksiji njihove zemlje, iako je Kosovo i Metohija južna srpska pokrajina.

Ali vratimo se fudbalu jer su tu napadi albanskih provokatora najčešći. Provokacije albanskom zastavom su viđene i na prethodnom Zvezdinom gostovanju u Lajpcigu kada je incident izbegnut zahvaljujući prisebnosti zvezdaša, koji nisu burno reagovali već su huligana prijavili obezbeđenju. Zastava Albanije viđena je i na meču Lige Evrope između Vest Hema i TSC u Londonu, iako na terenu nije bilo nijednog Albanca. U istom takmičenju, ali na utakmici između AEK i Ajaksa  osvanuo je transparent "Kosovo je Albanija".

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

Zastava Albanije na meču Vest Hem - TSC


Bez provokacija nije prošao ni finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kada je Albanija obezbedila mesto na EVRO 2024 usred Tirane je paljena zastava Srbije. Takođe, Ilber Ramadani, fudbaler Albanije je izjavu posle meča dao u duksu sa likom Adema Jašarija, teroriste OVK koji je ubijao Srbe.

 

 

Ali ni to nije sve. Kada se i Srbija plasirala na EP u Nemačkoj, u komentaru na čestituku turnira upućenoj Srbiji na Instagramu oglasio se Ismail Morina, Albanac koji je upravljao pomenutim dronom u Humskoj 14. oktobra 2014.

Foto: twitter.com/printscreen

Pretnja Ismaila Morine srpskim fudbalerima


- Smirite se zečevi, tu sam da vam popravim sudbinu. Ne brinite za to. Vidimo se u nokaut fazi - napisao je Morina jasno preteći srpskim fudbalerima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading