TRIK OD 200 DINARA POMAŽE AKO IMATE ČUKLJEVE: Možda ćete sprečiti OPERACIJU jednostavnom i brzom metodom!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.11.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fizioterapeut otkriva: Ovaj jeftin trik leči čukljeve i sprečava operaciju!

TRIK OD 200 DINARA POMAŽE AKO IMATE ČUKLJEVE: Možda ćete sprečiti OPERACIJU jednostavnom i brzom metodom!

Foto: shutterstock

Čukljevi, ili hallux valgus, predstavljaju deformaciju stopala koja se manifestuje izbočenjem kosti na unutrašnjem dijelu stopala, obično na spoju palca s ostatkom stopala. Ovo stanje može izazvati niz problema i nelagodnosti.

Fizioterapeut je, međutim, otkrio da sredstvo za pedikir pomaže u vraćanju stopala i sprečava nastanak čukljeva.

Foto: shutterstock

Čukljeve možete rešiti i bez operacije


Novi pristup lečenju čukljeva

Dr Aron Horšig, fizioterapeut, autor i trener koji radi u Misuriju, otkrio je na TikToku da alat za manikir ima još jednu malo poznatu upotrebu - sprečavanje i lečenje ružnih čukljeva.

Njegova metoda uključuje korišćenje odstojnika za prste - plastičnih ili penastih jastučića koji se stavljaju između prstiju. Ovi odstojnici pomažu da se prsti poravnaju sa metatarzalnim kostima vašeg stopala i smanje ugao postojećih čukljeva.

Procenjuje se da skoro četvrtina ljudi ima čukljeve, a brojka se penje na više od trećine kada govorimo o starijima od 65 godina. Čak ni princeze nisu imune od problema sa stopalima, jer i Kejt Midlton i Megan Markl pate od čukljeva.

@flexifoot10 Video Credit: Squat university. Get your Toe Spacers at FlexiFoot today!! LINK IN BIO 😁#foot #foothealthcare #toe #toespacers #fyp #foryou ♬ original sound - jodz


Genetika igra veliku ulogu u nastanku čukljeva, ali nošenje pogrešnih cipela može dodatno pogoršati ovaj problem. Nosimo li uske cipele ili visoke potpetice koje guraju stopalo napred u usku kutiju za prste, to može izazvati čukljeve.

Odstojnici za prste, koji koštaju manje od 200 dinara, mogu sprečiti nastanak čukljeva i čak ih i lečiti, kako tvrdi dr Horšig. Takođe, šire cipele u delu za prste mogu pomoći da se prsti rašire nazad i da se oblik stopala vrati u normalu.

Studija iz 2018. objavljena u Journal of American Podiatric Medical Association otkrila je da nošenje odstojnika za prste tokom osam meseci smanjuje bol i povećava fleksibilnost kod žena sa umerenim čukljevima.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading