ZUBAR MOŽE DA VIDI DA LI STE IMALI ORALNI ODNOS VEČE PRE: Sve zavisi od JAČINE AKCIJE, a posledice su tu sve zbog ovoga! (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

28.11.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se vidi na jednom mestu i onda stručnjaci znaju da li je došlo do akcije.

ZUBAR MOŽE DA VIDI DA LI STE IMALI ORALNI ODNOS VEČE PRE: Sve zavisi od JAČINE AKCIJE, a posledice su tu sve zbog ovoga! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Zubi mogu mnogo toga da otkriju o vama. Dr Huzefa, popularni zubar iz Mičigena, podelio je neverovatnu činjenicu o tome kako zubi mogu odati da li je osoba imala oralni odnos u skorijem periodu. Naime, tragovi muškog polnog organa mogu biti vidljivi na gornjem nepcu, što je nešto što mnogi nisu znali.

Osim toga, stomatolozi mogu otkriti i da li pacijenti grickaju nokte, jer to ostavlja specifične tragove na zubima. Takođe, određene promene na zubima mogu ukazivati čak i na to da li je osoba u drugom stanju. Ove činjenice jasno pokazuju da je redovan odlazak zubaru važan ne samo za oralno zdravlje, već i za otkrivanje različitih aspekata.

Foto: shutterstock

Stomatolog može da vidi kada ste imali oralni odnos


U današnje vreme, društvene mreže su postale platforma i za stručnjake poput stomatologa da podele svoje znanje i iskustvo sa širokom publikom. Dr Huzefa je stekao veliku popularnost na TikTok - u, gde ga prati preko milion ljudi. Njegovi video snimci o zubima, oralnoj higijeni i zdravlju uopšte privlače pažnju velikog broja ljudi, što pokazuje da je interesovanje za ove teme veoma veliko.

- Ponekad, ne uvek, možemo da ustanovimo. Ako se oralni odnos često upražnjava - da. Pojavljuje se trag na nepcima. Mi to zovemo palatal petechiae (tanani deo ispod kože, u ovom slučaju nepca, koji blago krvari). Izgleda kao modrica na nepcima. To znači da je dolazilo do ponovljenog "nagrizanja" te oblasti, tako da možemo da donesemo zaključak - rekao je doktor u podkastu, a prenosi "Mondo".

Neki su ga pitali da li može da vidi i tačno vreme kada se oralni odnos dogodio.

- To ne mogu da kažem sa sigurnošću. Ako ste imali noć pre nego što ste došli kod lekara, možda se neće ni pokazati u ispitivanjima. Sve zavisi koliko snažna je bila akcija i koliko ste vi osetljivi. Nekim pacijentima se modrice pojave vrlo lako, dok se drugima ne pojavljuju uopšte - dodao je i otkrio da to ne treba kod pacijenata da stvara nikakvu dozu sramote, jer inače zubari ne obraćaju previše pažnje na to, nego na zube.

- Mi ne volimo da tragamo za tim u našim oralnim ispitivanjima. Ako se pojavi, pojavilo se, ali mi obično ništa ne pominjemo. Ipak, učimo o tome na studijama, ali u praksi se ne dešava često - zaključio je doktor Huzefa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading