ALBANCI NAPALI ĐOKOVIĆA: Iz Prištine ne žele da ostave Srbina na miru, prete TUŽBAMA i traže ŽESTOKE KAZNE

Autor:

Sport

24.11.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeni pritisci na najboljeg svetskog tenisera i Srbiju.

ALBANCI NAPALI ĐOKOVIĆA: Iz Prištine ne žele da ostave Srbina na miru, prete TUŽBAMA i traže ŽESTOKE KAZNE

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i teniseri Srbije su ceo dan na udaru zbog toga što su pred četvrtfinalni meč Dejvis kupa protiv Velike Britanije izašli uz pesmu "Veseli se srpski rode" Danice Crnogorčević. Noleta su napali iz Albanije, pa iz Crne Gore sa optužbama da stihovi pesme najavljuju aneksiju te zemlje i južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, a sada su se oglasili i iz samoproglašenog teniskog saveza lažne države Kosovo.

Albanci su navodno prijavili naš tim, a kako je preneo list Koha Ditore, sve jer se radi o "nacionalističkoj pesmi pa naš tim zaslužuje da bude kažnjen". Dalje se navodi da će uz saradnju sa nekakvim državnim institucijam podneti žalbu svetskoj teniskoj federaciji (ITF), Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) i drugim institucijama. Iz Prištine sramno tvrde da ovo nije prvi "prestup" najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, za koga navode da je "srpski nacionalista", uz podsećanje da je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", dok se takođe oglašavao i povodom sukoba u Banjskoj 24. septembra.

- Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo - navodi se u saopštenju nekakvog teniskog saveza lažne države.

Podsetimo, jedan od najpoznatijih kosovskih tviter profila pod nazivom "kos_data" osvrnuo  se prvi na sam početak susreta Velike Britanije i Srbije. "Orlovi" su na teren ušli uz pesmu "Veseli se srpski rode", koju izvodi poznata srpska pevačica iz Crne Gore, Danice Crnogorčević. Ova 30-godišnja Baranka peva rodoljubive i pesme sa verskim temama, a sada je njena najpoznatija pesma zasmetala Albancima sa Kosova.

 

 

- Srpski teniski tim, vođen Đokovićem, je predstavljen uz srpsku pesmu koja poziva na aneksiju Kosova. Ova pesma je popularna među srpskim ultranacionalistima - piše u objavi ovog profila uz video ulaska našeg tima na teren u Malagi. Sam Dejvis kup i ITF nisu imali ništa protiv ove rodolubive pesme, čak je zvanični profil Dejvis kupa izbacio snimak izlaska srpskih tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading