DARKO KOVAČEVIĆ EKSKLUZIVNO: Nije sve TAKO CRNO! Zvezda IMA SISTEM i BUDUĆNOST!

Autor:

Sport

29.11.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši as crveno-belih vidi "svetlo na kraju tunela".

DARKO KOVAČEVIĆ EKSKLUZIVNO: Nije sve TAKO CRNO! Zvezda IMA SISTEM i BUDUĆNOST!

Foto: Starsport

Crvena zvezda poražena je od Jang bojsa rezultatom 2:0 (2:0) u meču koji je odlučivao o trećoj poziciji grupe G Lige šampiona i plasmanu u šesnaestinu finala Lige Evrope, pa je kolo pre kraja grupne faze izgubila i matematičke šanse za prezimljavanje u Evropi.

Koliko god da je gorak ukus nakon poraza, sezona nije izgubljena, a od crveno-belih smo videli mnogo toga dobrog.

Darko Kovačević legenda je kluba iz Ljutice Bogdana i jedan od najboljih napadača koje je naša zemlja dala, a ekskluzivno za portal Republika.rs dao je svoje viđenje Zvezdinih partija u Ligi šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Darko Kovačević

 

-  Zvezda je u svih pet utakmica u Ligi šampiona igrala dobar fudbal i nije bivala inferiorna u odnosu na rivale, što je ozbiljan iskorak kada se pogledaju prethodne sezone. Jeste tada osvajano i četiri i tri boda u Ligi šampiona, ali u ostalim mečevima crveno-beli su bili "vreća za punjenje". Po prvi put - Zvezda igra ravnopravno u eliti - započeo je priču za naš portal Kovačević.

Darko smatra da Barak Bahar radi odličan posao i da mu je potrebno samo vreme.

Republika

Foto: Starsport

Barak Bahar

 

- Bahar je sinoć dobro, i pripremio, i vodio utakmicu. Promašeno je sedam stopostotnih prilika i po svim parametrima, Zvezda je bila bolji rival. Nisu zaslužili poraz, ali to je fudbal. Bahar ima sistem i viziju i treba mu dati šansi. Pa ni Gvardiola nije u Mančester sitiju ostvario željene rezultate prve sezone - dodao je Kovačević.

Još jedna pozitivna stvar ove sezone su "deca Crvene zvezde".

Republika

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

 

- Ono što posebno hrabri je to da je Zvezda na terenu imala pregršt "klinaca" u važnoj utakmici Lige šampiona. Tu su Lučić i Stamenić koji su 2002. godište, a zatim i još mlađi - Nedeljković i Mijatović koji su rođeni 2005. godine. Crveno- beli su ove sezone podmladili tim, a ovo će mnogo značiti i za reprezentaciju Srbije koja će dobiti bisere za budućnost - rekao je bivši špic crveno-belih.

Mnogo je bitno pristupiti domaćem prvenstvu sa istim žarom kao i u Ligi šampiona, a titula se ne dovodi u pitanje.

- Zvezda ima stvarno dobar tim. Bukari, Hvang, Glazer, Endiaje su odlični igrači koji imaju  veliku tržišnu vrednost, koja će se na kraju klubu i isplatiti. Menadžment jako dobro posluje, igrači se dovode za veliki novac, ali se i prodaju, a ostaje kontinuitet. Potrebno je da se crveno-beli okrenu izazovima u Superligi i osvoje titulu u šta nikako ne sumnjam. Zvezda je ubedljivo najkvalitetniji tim u Srbiji.

Partije u pripremnom periodu povećale su očekivanja javnosti, ali Kovačević smatra da moramo biti realni.

- Zvezda je silovito krenula u sezonu. Nakon "demoliranja" Fiorentine i generalno savršenog fudbala, stvorila se slika da je sve ispod četvrtfinala Lige šampiona neuspeh. Crvena zvezda je mogla više protiv Jang bojsa, nedostajalo je sportske sreće u obe utakmice, ali to je fudbal. Moramo da razumemo da je Liga šampiona sasvim druga dimenzija. Opet ponavljam, treba istrpeti trenera Bahara i njegov sistem, koji će u budućnosti doneti i mnogo bolje rezultate u Evropi. Klub je na stabilnim nogama i ne treba biti tužan i slušati razne dežurne "analitičare" koji "nikada nisu šutnuli ni mače sa praga", a znaju šta ne valja - zaključio je Darko Kovačević razgovor za Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Džonko

29.11.2023 18:19

U pravu je Kovačević... Zvezda ima sjaaaajan SISTEM za OTIMANJE PARA I U BUDUĆNOSTI...!!! Sve se svodi na DOVEDI STRANCE I PRODAJ KLINCE DA SE OTMU NOVCI...!!! I TO RADE SJAAAJNOOO NA SVIM NIVOIMA...!!!