CIFRA OD KOJE ĆE VAS ZABOLETI GLAVA: 12.400.000 evra KOŠTA gol pojačanja Crvene zvezde!

Autor:

Sport

29.11.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matematika je jasna.

CIFRA OD KOJE ĆE VAS ZABOLETI GLAVA: 12.400.000 evra KOŠTA gol pojačanja Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Šerif Ndiaje protiv Čukaričkog

Fudbaleri Crvene zvezde završili su neslavno svoju put u Ligi šampiona. Ostalo je izabranicima Baraka Bahara da odigraju "revijalni" meč protiv Mančester sitija na Marakani, ali to svakako neće promeniti stanje na tabeli.

Samo jedan osvojen bod iz pet utakmica uz gol razliku 5:12 ne može da zadovolji nikoga.

Ono što posebno boli navijače Crvene zvezde je činjenica da je ovo najskuplji tim u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana.

Zvezda je na pojačanja: In-Beoma Hvanga, Šerifa Endiaja, Omrija Glazera, Uroša Kabića, Miloša Degeneka i Edmunda Ada (kod Bahara igrao samo 14 minuta na pripremama) potrošila ukupno 12.400.000 evra.

Republika

Foto: Starsport

Hvang In-Beom

 

Pre Baharovog dolaska je ugovoren transfer Pitera Olajinke, ali on je stigao kao slobodan igrač, kao i Žan-Filip Kraso i Marko Stamenić, dok je Naser Điga u finišu prelaznog roka došao na pozajmicu iz Bazela.

Zvezda je  i zaradila prodajom igrača, prvenstveno Strahinje Erakovića (8 miliona), a ukupno su od transfera prihodivali 13.000.000 evra.

Kada dodamo 15.640.000 evra za učešće u Ligi šampiona i 960.000 evra za osvojen bod protiv Jang bojsa u Beogradu dolazimo do impresivne sifre za naše uslove.

JEDAN GOL I NULA ASISTENCIJA ZA 12.400.000 EVRA

Zvezda je postigla pet golova u Ligi šampiona ove sezone, a u strelce su se upisivali Bukari dva puta, jednom Endiaj, jednom Stamenić, dok je peti gol autogol Hendriksa iz Lajpciga.

Dakle od svog potrošenog novca ovog leta JEDAN gol Šerifa Endiaja koštao je 12,4 miliona evra!

Zvuči prosto neverovatno da dva igrača Hvang i Endiaj zajedno plaćeni za naše standarde enormnih 10 miliona evra imaju ovakav učinak, a dovedeni su da prave razliku.

Korejac Hvang pružio je neke zapažene partije, ali najskuplje pojačanje u istoriji nema gol ni asistenciju u elitnom takmičenju.

Aleksandar Pešić, bivši napadač crveno-belih upozoravao je da će ovako nešto desiti, a obećao je javno da će se povući iz fudbala ako neki Zvezdin napadač bude imao bolju statistiku od njega.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić

 

Malo su mi se zaleteli sa Krasoom tokom leta... Jedan mi je pisao da ću brzo da mu skinem kapu. Nešto ne ide to tako u poslednje vreme - rekao je Pešić.

Zvezda ima očigledan problem sa realizacijom špiceva. Kako će ovo rešiti je na sportskom sektoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)

Loading
usput

29.11.2023 15:13

Privatizovati klub što pre.......

Predrag

30.11.2023 23:21

Zaboravili ste jednu "sitnicu" - koliko je plaćen Bahar - da uklonite u računicu.