ALBANSKI HAKERI NAPALI TENIS: Na društvenim mrežama ATP vijori se zastava tzv, "Velike Albanije" i to ona uneta dronom na meč protiv Srbije

Autor:

Sport

28.11.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ista slika skandala iz Humske 2014. završila na svim profilima Svetske teniske federacije. Meta izabrana zbog Novaka Đokovića.

ALBANSKI HAKERI NAPALI TENIS: Na društvenim mrežama ATP vijori se zastava tzv, "Velike Albanije" i to ona uneta dronom na meč protiv Srbije

Foto: Printskrin/fejsbuk

Albanci ne miruju u nameri da sputaju Novaka Đokovića i Srbiju. Poslednji sraman udar je hakerski napad na ATP jer je jutros na svim zvaničnim profilima Svetske teniske federacije osvanula ista fotografija na kojoj je zastava tzv "Velike Albanije".

I to detalj sa stadiona u Beogradu kada je u Humsku 2014. godine tokom fudbalskog meča između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. dronom uneta zastava nepostojeće tvorevine koja se prostire na teritorijama Srbije, Severne Makedonije, Grčke, Crne Gore i Albanije. Pritom je to urađeno na 28. novembar, dan koji u Albaniji slave kao Dan nezavisnosti Albanije. Ali to nije sve, uz pomenute fotografije koje su osvanule čak i kao profilne slike, ili "kaver" na zvaničnom Fejsbuku ATP, okačen je i jednano sraman prateći tekst.

Foto: Printskrin/fejsbuk

Sramni hakerski napad Albanaca na ATP

- Srećan Dan nezavisnost Albanije. Na ovaj značajan dan, naša srca su puna ponosa dok slavimo trajni duh slobode i jedinstva. Neka se ponosno vijori autohtona zastava i simbol naše bogate istorije, odzvanjajući snagom našeg naroda - piše u objavama.

Nema sumnje da je profil teniske organizacije ATP odabran sa namerom, s obzirom da je Srbin Novak Đoković najbolji u istoriji, pa su Albanci, makar na kratko, pokušali da makar na neki način skrenu pažnju teniske javnosti na sebe. Kad već nemaju svoje igrače, odlučili su se sa za ovaj sraman pokušaj.

Foto: Printskrin/Twitter

Hakovani Tviter nalog ATP tura

Podsetimo, meč u kvalifikacijama za EP 2016 igrao se 14. oktobra 2014. ali nije završen. Posle skandala sa unošenjem zastave "velike Albanije" i umalo izbijanja prave tuče na terenu kada je dron "oborio" Stefan Mitrović ekipe su se povukle u svlačionicu. Da taj skandal bude veći pobrinula se UEFA koja je utakmicu registrovala služenim rezultatom za goste pa je Srbija ostala bez ikakvih šansi da ode na EVRO i morala je da čeka još osam godina pa da 2024. konačno zaigra  na EP u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading