FILMSKA PRIČA: Amerikanac PAO lekarske preglede na Kipru, Brazilac peške BEŽAO iz Ukrajine sa porodicom - juče priredili ISTORIJSKU BRUKU Partizanu!

Autor:

Sport

12.02.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan životni put dvojice junaka ekipe iz Novog Sada.

FILMSKA PRIČA: Amerikanac PAO lekarske preglede na Kipru, Brazilac peške BEŽAO iz Ukrajine sa porodicom - juče priredili ISTORIJSKU BRUKU Partizanu!

Foto: Starsport

Fudbaleri Mladosti GAT slave pogodak

Fudbaleri Mladosti GAT napravili su jedno od najvećih iznenađenja u istoriji srpskog fudbala, pošto su sa 4:0 (2:0) ponizili ekipu Partizana u Beogradu.

Ekipa iz Novog Sada je bila dominatna od samog početka, stigli su do dva gola prednosti posle samo 11 minuta fudbala, a do kraja su uspeli i da dupliraju prednost i odnesu ogromna tri boda iz Humske.

U junake ove pobede svakako spadaju Roman Gal, Amerikanac, koji je bio strelac prvog gola, kao i Kristijan dal Belo, brazilski ofanzivac, koji je u 11. minutu postigao drugi pogodak za Novosađane. Ono što obojicu odlikuje jeste neverovatan sled događaja koji ih je doveo u ekipu Mladosti.

Naime. Gal je gotovo ceo svoj život igrao u Švedskoj, od čega dva puta u ekipi Malmea, jednoj od najboljih ekipa iz ove države. Upravo je nakon druge epizode u ovog klubu krenuo put toplog Kipra, gde je zadovoljio upravu Paralimnija, a kada se činilo da je sve završeno, Gal je ostao bez ugovora u ovom klubu zbog toga što nije uspeo da prođe lekarske preglede. Nakon toga se odlučio za Novi Sad, a čini se da nije pogrešio u ovom izboru.

Foto: Starsport

Slavlje fudbalera Mladosti

Još luđi put do Srbije je imao Brazilac Dal Belo. Naime, on je prošle godine nastupao za ekipu Zorije, a kada je počeo rat u Ukrajini, odlučio se da zajedno sa svoja dva sunarodnika, Žuninjom i Giljermeom, kao i sa svojom ženom i detetom napusti Ukrajinu.

Oni su krenuli automobilom ka Poljskoj, ali su upali u gužvu na oko 60 kilometara do granice, pa su odlučili da tu distancu pređu peške po jezivoj zimi u Ukrajini. Na kraju su uspeli da dođu do Poljske, odakle se Dal Belo ponovo vratio u redove Zorije, kada se situacija malo smirila, ali samo na kratko, jer je ove zime pojačao Mladost.

Očigledno je da su ova dvojica fudbalera unela novi život u tim iz Novog Sada, a videćemo da li će to biti dovoljno i da se obezbedi opstanak, pošto Mladost trenutno ima 16 bodova, samo pet više od Radnika, koji se nalazi na začelju tabele.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading