ZBOG NOVAKA SLEDI ZEMLJOTRES U ELITNOM FUDBALSKOM TAKMIČENJU: Liga šampiona PUCA zbog hajke na Đokovića!

Autor:

Sport

22.01.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka sporta Francuske Roksana Marasino nedavno je donela odluku da će vakcina biti obavezna na svim sportskim dešavanjima u toj zemlji. Sve to da bi se Novaku Đokoviću poslala jasna poruka da je nepoželjan u Francuskoj ako se ne cepi. Prethodno je Rolan Garos dao zeleno svetlo Srbinu, ali je politika ponovo odnela pobedu nad sportskim motivima.

ZBOG NOVAKA SLEDI ZEMLJOTRES U ELITNOM FUDBALSKOM TAKMIČENJU: Liga šampiona PUCA zbog hajke na Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Hajka koju protiv Novaka vodi čitav zapadni svet tako je dovela do zemljotresa u elitnom fudbalskom takmičenju, a evo i kako.

OSAKAĆENI TIMOVI

Francuska će u osmini finala imati dva predstavnika - PSŽ i Lil. "Sveci" će 15. februara ugostiti Real iz Madrida, dok bi Čelsi u revanšu trebalo da gostuje Lilu 16. marta. Kako Madriđani i "plavci" u svojim redovima imaju veliki broj nevakcinisanih fudbalera, jasno je da će u ovim duelima igrati u osakaćenim postavama. Jednostavno, zakon koji važi za Novaka trebalo bi da važi i za fudbalere ova dva tima, koja pretenduju na titulu prvaka Evrope i koja u vitrinama imaju 15 "ušatih pehara" (Real 13, Čelsi dve, aktuelni prvak Evrope).

Republika

Foto: Tanjug/AP

UEFA SE NE MEŠA

Povodom celokupne situacije, iz Čelsija i Reala se nisu oglašavali, ali je Tomas Tuhel, trener tima sa Stamford bridža, istakao da je vakcinacija slobodan izbor svakog igrača. Takođe, pouzdani mediji iz obe zemlje navode i da, ako se ispostavi da neki fudbaleri ne dobiju pravo nastupa u Francuskoj, klubovi imaju pravo da zatraže susret na neutralnom terenu. UEFA za sada nije odlučila o rešavanju ovakvih problema, ali su u više navrata napominjali da neće ići protiv lokalnih zakona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ilke

22.01.2022 06:34

Kakav fašizam, i onda se ljudi smeju na film Podzemlje gde Ristovski izlazi iz bunkera i ubija glumce na setu koji su Nemci. Kusta je hteo samimtim da kaze da fašizam nije poražen u drugom sveckom ratu, već je poprimio novi vid borbe.