MBAPE ODUVAO RONALDA I MESIJA! Francuz pomera granice!

Autor:

Sport

05.01.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As PSŽ-a do čarobne brojke stigao sa 23 godine i 14 dana, dok je Argentinac to uradio sa 24 godine i 54 dana, a Kristijano sa 25 godina i 302 dana.

MBAPE ODUVAO RONALDA I MESIJA! Francuz pomera granice!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

Erling Haland i Kilijan Mbape predstavljaju novo blago svetskog fudbala i igrače koji će gotovo sigurno obeležiti narednu deceniju najvažnije sporedne stvari na svetu. Još jedan u nizu primera da će tako biti dao je francuski krilni napadač kada je u ponedeljak probio cifru od 200 golova u karijeri i to pre Lionela Mesija i Kristijana Ronalda! Naime, reprezentativac "trikolora" nadmašio je čuveni dvojac i postao zvanično najmlađi igrač u istoriji fudbala sa 200 pogodaka u karijeri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

As PSŽ-a je to uradio sa svega 23 godine i 14 dana, dok je dosadašnji rekorder bio Lionel Mesi sa 24 godine i 54 dana, a isti učinak Kristijano Ronaldo upisao je sa 25 godina i 302 dana. Francuz je do laskavog priznanja stigao pošto je dao het-trik za 17 minuta u drugom poluvremenu u pobedi "svetaca" na gostuju}em terenu protiv Vana (4:0) u nacionalnom Kupu. Kilijan je upisao 150 golova u dresu aktuelnog vicešampiona Francuske za četiri i po sezone, a prethodno je u Monaku 27 puta tresao mreže, a tri manje je dao kao član nacionalnog tima "galskih petlova".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Francuski mediji odmah su počeli s pričama koji rekord bi Mbape još mogao da obori u timu iz Grada svetlosti, a jedan od od dostižnijih je najbolji strelac u istoriji kluba. Na prvom mestu je trenutno neprikosnoveni Edinson Kavani sa 200 golova, ali je druga pozicija više realnija pošto mu za šest pogodaka beži Zlatan Ibrahimović - 156. Lider Lige 1 narednog vikenda gostuje Lionu, a potom je domaćin Brestu i Remsu i možda bi Francuz protiv ekipe čiju mrežu čuva Predrag Rajković mogao da sruši popularnog Ibru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading