VEČITI UDALJILI SRBIJU OD ELITE: Zbog loših rezultata Liga šampiona ostaje nedosanjani san!

Autor:

Sport

05.11.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom tekuće evropske sezone, srpski predstavnici u Ligi Evrope i u Ligi konferencija beležili su sjajne rezultate te tako i omogućili Srbiji da se ponada kako će već naredne godine, kao liga, izboriti direktan plasman u Ligu šampiona. Međutim, nakon sinoćnih utakmica, taj san deluje sve dalje...

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa "večitog derbija"

Ekipa beogradskog Partizana sinoć je remizirala na gostovanju protiv Genta (1:1), dok je večiti rival - Crvena zvezda u Beogradu poražena od danskog Mitjilanda (0:1).

Upravo ovi rezultati nikako nisu dobri za nacionalni koeficijent.

Srbija, naime, juri dva mesta u Ligi šampiona, a takođe je u teoriji moguće doći i do direktnog plasmana u elitu, međutim, prošle večeri smo se udaljili od tog cilja. 

Srbija je zadržala 12. mestu UEFA rang liste sa osvojenih 29.375 bodova, i dalje smo u "sigurnoj zoni" koja donosi pet predstavnika u Evropi, ali je to i dalje daleko od direktnog plasmana.

Foto: Printscreen/KASSIESA.HOME.XS4ALL.NL

 

Ukrajina je na toj 11. poziciji sa osvojenih 31.400 bodova, dok je Srbija na mestu iza sa 29.375.

Ono što nas ugrožava je svakako Belgija koja nam diše za vrat sa osvojenih 29.200, ali smo na distanci od Švajcarske (27.925), ali i Hrvatske (25.400) i šesnaestoplasirane Češke (25.200).

Ono što preostaje srpskim timovima ukoliko žele da podignu celo domaće prvenstvo na viši rang, je da do kraja evro-sezone nadoknadimo više od dva koeficijentna boda u odnosu na Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading