SRBIJA U KLINČU SA UKRAJINCIMA I BELGIJANCIMA: Partizan i Zvezda propustili OGROMNU šansu u Evropi! (FOTO)

Autor:

Sport

22.10.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je načinila korak unazad na UEFA rang listi za nacionalne koeficijente posle remija Crvene zvezde i Midtjilanda 1:1 , odnosno poraza Partizana od Genta 0:1.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa poslednjeg večitog derbija

Srbija sanja direktan plasman u Ligu šampiona, ali evo kako stoje stvari posle još jednog kola "večitih" u Evropi.

Srbija je ostala na 12. mestu UEFA rang liste za nacionalne koeficijente, ali je povećan zaostatak za Ukrajinom koja je na 11. poziciji, a istovremeno se smanjila prednost u odnosu na Belgiju koja je na 13. mestu.

Crvena zvezda je u Danskoj osvojila novi bod za ovu sezonu i popravila ukupan petogodišnji koeficijent Srbije sa 28.875 na 29.125. 

Međutim, Partizanov poraz je pokvario sliku srpskih klubova u Evropi.

Foto: printscreen

Trenutna situacija UEFA rang lista za nacionalne koeficijente

Propuštena je šansa da ukupan koeficijent skoči na 29.375 (remi) ili 29.625 (pobeda nad Gentom), a sa druge strane su bodovi otišli direktnim konkurentima Belgijancima.

Oni su do ovog kola zaostajali za Srbijom 875 bodova, a sada su razliku smanjili na 525, i to zahvaljujući pobedi Genta u Beogradu i remiju Antverpena sa Fenerbahčeom u Istanbulu. 

Takođe, Ukrajina koja drži 11. mesto ispred Srbije popravila malo svoj koeficijent. Dinamo i Šahtjor jesu poraženi u Ligi šampiona, ali je zato Zorija slavila u Sofiji protiv CSKA i popravila koeficijent Ukrajine sa 30.600 na 31.000. Sada Ukrajinci beže Srbiji skoro cela dva boda.

Uprkos ovome, srpski klubovi su na dobrom putu da prođu grupe, obezbede evropsko proleće i da nastave da sakupljaju bodove. Lako može da se desi Ukrajinci nemaju nijednog predstavnika na proleće, a da Srbija tada nastavi da sakuplja bodove i da ih prestigne, ali to ne zavisi samo od nas.

Da podsetimo, 11. pozicija donosi pet predstavnika u Evropi, ali jedan direktno ide u Ligi šampiona. Od 12. do 15. pozicije su države čija dva predstavnika će morati u kvalifikacije za najelitnije fudbalsko takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sladjan

23.10.2021 18:11

Mora Partizan biti drugi,a zvezda prva u grupi!!!!onda 90%smo 12 na listi!!!!