CRVENO-BELI SANJAJU 2019: Najluđa noć u Zvezdinoj novijoj ISTORIJI je bila u Danskoj, a sada se čeka evropsko proleće! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.10.2021

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki zvezdaš dobro pamti besanu noć iz Kopenhagena kada je Crvena zvezda u trećem kolu kvalifikacija posle penal drame slavila protiv Danaca (6:7). Nijedan navijač ne bi imao ništa protiv da se crveno-beli ponovo trijumfalno vrate iz Skandinavije.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slave pobedu protiv Kopenhagena

Ono što je izazovan zadatak pred četom Dejana Stankovića je da konačno uspeju da slave protiv Danaca u regularnom delu igre.

Meč protiv Midtjilanda donosi sigurno evropsko proleće, ali je meč u Kopenhagenu protiv istoimenog kluba ostao zauvek urezan u sećanje navijača.

Heroj jedne od nadramatičnijih utakmica u Zvezdinoj novijoj istoriji je bio Milan Borjan.

Posle remija u Beogradu 1:1, identičan rezultat je viđen posle 120 minuta u Kopenhagenu.

Da crveno-beli nisu uspeli da se plasiraju u plej-of za Ligu šampiona najviše bi se pričalo o sudijskoj grešci na samom startu meča.

Mirko Ivanić je fauliran već u prvom minutu od strane Zeke, a rani gol je mogao da odvede meč u potpuno drugom smeru.

Međutim, crveno-beli stižu do vođstva u 17. minutu preko Ričmonda Boaćija koji je sjajno primio centaršut Marka Marina

Usledio je pritisak Kopenhagena, Zvezda se dobro branila, sve do 45. minuta kada Dame Ndoje donosi izjednačenje domaćima i pravu dramu na stadionu "Parken".

Odluka o pobedniku je rešena posle penala, a umalo da Marko Marin bude tragičar jer pogađa samo prečku na otvaranju serije.

Vind donosi domaćinu prednost, nakon čega Ivanić poravnava na 1:1. Usledio je promašaj Fišera, ali mu se odmah "revanširao" Jevtović takođe udarcem preko gola.

Sotiriu pogađa za 2:1, nakon čega Žander rutinski poravnava. Borjan sprečava Bengtsona da donose novu prednost Kopenhagenu, pa Pankov preokreće rezultat na 3:2.

Zeka poravnava, a onda sledi serija promašaja s obe strane, prvo Jovančić preko gola, pa opet brani Borjan, potom je neprecizan bio i Simić, pa Bertolec dobija šansu da donese pobedu Dancima.

Međutim, promašuje i Hrvat, a Degenek vraća prednost Zvezde. Slede golovi Nelsona, Gobeljića, Papajanopulosa, a onda i obojice golmana Borjana i Gritebusta za 6:6.

Pankov otvara drugu seriju i pogađa za 7:6, a onda na scenu opet stupa Borjan i brani šut Vinda I obezbeđuje Zvezdi meč sa Jang bojsima za plasman u Ligu šampiona.

Iako crveno-beli tradicionalno ne gube protiv Danaca, istorija kaže ne pobeđuju posle regularnog dela na severu Evrope, a večeras od 18.45 protiv Midtjilanda je sjajna prilika da se ova loša tradicija prekine i da crveno-beli obezbede evropsko proleće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading